Türkiye’nin ilk Halk Jürisi Adana’da toplanıyor

Türkiye’nin ilk Halk Jürisi Adana’da toplanıyor

ABONE OL
30 Ağustos 2024 17:05
Türkiye’nin ilk Halk Jürisi Adana’da toplanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana- Anakent Belediyesi özgün bir yönteme dayanarak hazırladığı 2025-2029 Stratejik Planı’nın son aşamasında 1 Eylül 2024 Pazar günü, saat 14 ile 17 arasında, Anakent Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Halk Jürisi toplayacak.

Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın seçim sözlerinden yola çıkarak Adana’yı “Varsıl, Güvenli ve Keyifli” kılacak çalışmalar, önce belediyenin tüm birimleri ile yapılan görüşmelerle belirlendi.

Ortaya çıkan taslak plan iki farklı çalıştayda meslek kuruluşları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın çalışanları ile tartışmaya açıldı.

Çalıştaylar ile yapılan çevrimiçi anketlerle geliştirilen taslağın son durumu gelecek ay Belediye Meclis gündemine gelmeden önce, bu pazar halkın onayına sunulacak. Bağımsız, uzman bir kuruluş tarafından yaş, cinsiyet, meslek, coğrafi temsil gözetilerek tamamen rastlantısal olarak belirlenen jüri üyeleri stratejik plan taslağını oylayacak.

Jüri; taslak planın çalışmalarını daha sonra katılımcı bütçe yöntemi kullanarak önceliklendirecek.

Böylece, Türkiye’de ilk defa bir belediye gelecek beş yılın programını halk jürisi gibi daha önce hiç denenmemiş bir yöntem sayesinde çok daha kapsayıcı ve katılımcı bir yöntemle geliştirmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP