“Şakirpaşa Havalimanı için iktidar milletvekilleri neden susuyor?”

“Şakirpaşa Havalimanı için iktidar milletvekilleri neden susuyor?”

ABONE OL
30 Temmuz 2024 17:50
“Şakirpaşa Havalimanı için iktidar milletvekilleri neden susuyor?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ANKARA- CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılacağı yönündeki gelişmelere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki yıl önce söylediği “Adanalı ne isterse o olacak” sözlerini anımsatarak tepki gösterdi.

Adana’ya ve bölgeye uzun yıllardır hizmet veren havaalanının kapatılmasının, kent ekonomisine büyük darbe vuracağını ileri süren Bulut, tepkisinde şu sözlere yer verdi:

Şu anda Adana’da herkesin merak ettiği, hiçbir yetkilinin açıklamadığı, açıklamaya cesaret edemediği tek bir soru var. 10 Ağustos 2024’te açılması planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı için verilen yolcu garantisi nedeniyle Şakirpaşa Havalimanı kapatılacak mı? İktidarın ve iktidar milletvekillerinin suskunluğu hiç hayra alamet değil. Şakirpaşa Havaalanı kapatılırsa iktidarın, Adana’nın Cumhur İttifakı milletvekillerinin utancı olacaktır. Ortak paydamız olan Adana, iktidar ve muhalefet milletvekilleri için siyaset üstü olmalıdır. Biz ses veriyoruz, iktidar milletvekillerinden de sesimize ses vermelerini bekliyoruz.

Şakirpaşa Havalimanı’nı bırakın kapatmayı, bunu düşünmek bile stratejik açıdan çok büyük bir hata olacaktır. Şehrin ekonomisine büyük katkı sağlayan, katma değer yaratan Adana Şakirpaşa Havaalanı taşınmamalıdır, yerinde kalmalıdır. Kapatılması bir yana yenilenmeli ve genişletilmelidir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP