Eğitim-İş’ten, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepki!

Eğitim-İş’ten, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepki!

ABONE OL
8 Temmuz 2024 12:37
Eğitim-İş’ten, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepki!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana- Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Hatice Hazar; TBMM’de Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülmekte olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yasalaşmaması için kitlesel eylem kararı aldıklarını söyledi.

Hazal; ÖMK hazırlanırken eğitim bileşenlerinin fikirlerinin alınmadığını, taleplerinin yok sayıldığını, öğretmenleri sıfatlarla ayrıştırdığını, eğitim barışının bozulmaya çalışıldığını belirten Eğitim-İş Sendikası Başkanlar Kurulu, yapılan tüm uyarılara rağmen “Yaptım, oldu” anlayışıyla hazırlanan kanunu kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Eğitim-İş Sendikası; 30 Haziran – 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında Ankara’da yaptığı toplantıda; halen TBMM Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu Yasa Tasarısı’nın öğretmenlerin haklarını keyfiyete bağladığını ve asla kabul edilemez olduğu, yasalaşmaması için kitlesel eylemlilik kararı aldıklarını belirten Hazal; “Öğretmenlik mesleğimizin onurunu, saygınlığını ve geleceğini savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Eğitim-İş Başkanlar Kurulu’ndan yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi;

“Her zaman emeğin onurundan ve mesleğin itibarından yana tavır alan Eğitim-İş olarak, eğitimin bileşenlerinden fikir alınmadan, katılımcılıktan uzak biçimde hazırlanan bu kanuna karşı ilk günden beri en ciddi karşı duruşu sergileyen sendika olduk.

Bu kanunun; öğretmenlerin haklarını keyfi kriterlere bağladığını, zaten sözleşmeli/ücretli/kadrolu adı altında ayrıştırılarak sömürülen öğretmenleri bir kez daha farklı sıfatlarla ayrıştırdığını, öğretmenler odasını bölüp okuldaki çalışma barışını bozacağını defalarca kez dile getirdik. Tüm uyarılara, yapılan eylemlere rağmen oluşturulan bu meslek kanunda ne yazık ki öğretmenin adının defalarca geçtiğini fakat fikrinin olmadığını görmekteyiz. Bu nedenlerle;

30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Ankara’da yapılan sendikamız başkanlar kurulunda görüşülen ÖMK ile ilgili hızlı bir eylemlilik sürecine girilmesi yönünde karar verilmiştir.

  • Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı sesimizi yükseltmek için,
  • Öğretmenlik mesleğimizin onurunu, saygınlığını ve geleceğini savunmak için,
  • Öğretmenlerimizin sadece adını taşıyan, ancak fikirlerini, taleplerini yok sayan, haklarını gasp eden ve Milli Eğitim Akademisi garabeti ile uzmanlık belgeleri olan diplomalarını geçersiz kılan düzenlemeye dur demek için,
  • Öğretmenlerin, unvanlarla kategorize edilmesine, eğitim barışının bozulmaya çalışılmasına hayır demek için,

1 Temmuz Pazartesi günü Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu TBMM önünde protesto ettik. Basın açıklamamızı tüm müdahalelere rağmen gerçekleştirdik.

3 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 21.00’da Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşmelerinin devam ettiği dakikalarda X’te Sosyal Medya etkinliği yaparak “ÖMK geri çekilsin” dedik.

4 Temmuz Perşembe günü TBMM’nin yanındaki Milli Egemenlik Parkı’nda, Öğretmenler Odası’nı oluşturup meslek nöbetine başladık.

Eylemlilik sürecimize Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM Genel Kurulu’na getirildiği gün tüm üyelerimizin katılımıyla kitlesel bir eylem ile devam edilecektir.

Ben yaptım oldu anlayışıyla yapılan bu meslek kanununu kabul etmeyeceğiz. Unutturulmasına, üstünün kapatılmasına asla izin vermeyeceğiz. ÖMK geri çekilene kadar kayayı parçalayanın suyun kuvveti değil sürekliliği olduğunun bilinciyle, mücadelemize bir an olsun ara vermeyeceğiz.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP