DOLAR

32,1999

-0.11%
EURO

34,9409

-0.06%
ALTIN(gr)

2.408,16

-0,15%
BİST 100

10473.19

-0,15%
“İktidar halkı patlama noktasına getirdi!”

“İktidar halkı patlama noktasına getirdi!”

ABONE OL
24 Haziran 2024 13:45
“İktidar halkı patlama noktasına getirdi!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– İktidarın yeni vergi paketinin, yurttaşı iliğine dek sömürme programı olduğunu söyleyen DESK (Demokrat Sendikalar Konfederasyonu) Genel Başkanı Gürkan Avcı, yurttaşın kemerini sıkma politikalarına hız veren iktidar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i halkın kızgınlık ve tepkilerini yönlendirdiği bir paratoner gibi günah keçisi olarak kullandığını söyledi.

İktidarın krizin yükünü halkın sırtına bindirdiğini ama Mehmet Şimşek’in A takımı dahil tüm ittifakının yönetici elitlerinin çifter çifter ballı maaşlarla sefa sürdüklerini belirten Avcı, şunları söyledi:

“İktidar her zaman olduğu gibi yalan ve dolanlarla gerçeği kapatmaya çalışsa da halkın sırtına bindirdiği vergi paketi ve uyguladığı ekonomi politikaları düpedüz “İMF programı” dır. Milyonlarca işsizin, yoksulun, emeklinin, emekçinin hakkını yiyen, ahını alan bu iktidarın artık bastığı yerden ot bitmez. Aylar ve yıllar geçtikçe halk daha da yoksullaşacaktır. Göreve getirildiği günden bu yana kul hakkı yiyen, halka yalan söyleyen iktidar krizin tüm yükünü garip gurebaya yüklemeye devam edecek, ekonomideki açığı “Kaynak yok” diyerek halkın sofrasındaki bir dilim ekmeği, iki tane zeytini kapkaç ederek kapatmaya çalışacaktır.

İktidarın ajandasında yeni vergiler sırada. Örtülü ve gizli özelleştirmelerle devlete ait ne varsa satıp savuruyorlar. Vatandaş bayramda evinden çıkamadı, milyonlar pahalılıktan evine kapanmak zorunda kaldı.  Yoksulluk derinleşiyor ama iktidar zevk ve sefa peşinde.  Muhalefet tepki vermeyince “demek ki doğru yapıyoruz” diyorlar. Görülüyor ki vatandaş kendi göbeğini kendi kesecek ki milyonlar tepki için sokağa çıkarsa o zaman iktidar da muhalefette vatandaşın ne halde olduğun belki anlar.

İktidar ve ittifakçısı sayesinde birde muhalefeti unutmayalım tabii ki Türkiye cehennem gibi oldu. Milyonlarca insanın yoksulluğu insanların yüzlerinden, sokaklardan, çarşı-Pazar tenhalığından, benzi sararmış, umutsuz gözlerle bakan çocuk ve gençlerden görülüyor. Yandaşlarının milyonlarca lira vergi borcunu bir kalemde silmeyi bilen iktidar bütçe yok diye milyonlarca aç çocuklara bir öğün yemek vermiyor. Gençlerin umudunu çaldılar. Gençler artık doktor, mühendis ya da öğretmen olmak istemiyorlar. Sadece bu ülkeden gitmek istiyorlar.

Günde 12 saat en zor koşullarda çalışan emekçiler ev araba hayali değil bir kilo eti evinin sofrasına taşımayı düşlüyorlar. İktidarın din diyanet kamuflajlı manipülatif politikaları yüzünden halk dinden diyanetten de soğudu. İktidar ülkeyi yedi bitirdi. Türkiye çalışan yoksulların ülkesi oldu.  Memleket suç örgütü yatağı, uyuşturucu cenneti haline geldi. Her yerde rant var. İktidarın baskıcı ve gerici politikaları halkı bunalttı, patlama noktasına getirdi. Torpil, rüşvet, hukuksuzluk, haksızlık, saygısızlık, vicdansızlık, bencillik ülkede artık olağan hale geldi. İktidar halkı unuttu, toplumu çürümeye terk etti kendi heva ve hevesinin, rantının peşine düştü.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP