“Bayramlar kardeşliği, sevgiyi, hoşgörüyü tazeler…”

“Bayramlar kardeşliği, sevgiyi, hoşgörüyü tazeler…”

ABONE OL
14 Haziran 2024 19:59
“Bayramlar kardeşliği, sevgiyi, hoşgörüyü tazeler…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana- Vali Yavuz Selim Köşger, Kurban Bayramı nedeniyle kutlama yayımladı.

Vali Köşger, kutlamasında bayramların kardeşlik, hoşgörü, yardımlaşma uygularını pekiştirdiğine vurgu yaparken şu sözlere yer verdi:

“Toplumumuzun her kesimini birbirine yakınlaştıran, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, dayanışma duygularımızı perçinleyen bir Kurban Bayramı’nı daha milletçe karşılamanın sevincini yaşıyoruz.

Bayramlar; sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularımızın tazelenmesine vesile olan en özel günlerimizdir. Geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağ kurulmasının en güzel ve anlamlı vesilelerinden biri olan dini bayramlarımız; gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillerimize aktarmamızı sağlayan, manevi iklimiyle kalplerimize huzur veren en müstesna zaman dilimleridir.

Hanelerimizde yaşadığımız bayram sevincinin başka gönüllere de ulaşmasını sağlamak için bayram günlerinde başta hayat tecrübeleriyle bizlere ilham veren büyüklerimiz olmak üzere kimsesizleri, yetim ve öksüz evlatlarımızı unutmamalı onlarla bayram sevincimizi paylaşmalı ve bu anlamlı günü onların yüzlerindeki tebessümle taçlandırmalıyız.

Bayramlar, İslam dininin öğütlediği kardeşliğin ve sevginin tezahür ederek bu bağların kuvvetlenmesine vesile olan zamanlardır. Kurban ibadeti; Allah’a itaatimizi ve koşulsuz teslimiyetimizi gösteren, gerektiğinde malımızı ve canımızı Allah yolunda feda edebileceğimizin en önemli simgesidir. Kurban, barındırdığı bu derin anlam vesilesiyle bizleri Allah’a yakınlaştıran ibadetlerden biridir.   

Kıymetli Hemşerilerim,

Her Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım elini uzatır ve gönüller arasında birer şefkat köprüsü kurarız. Birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, maneviyatımızı arttırmamızı sağlayan kurban ibadetlerimizin Allah katında kabul görmesini temenni ediyorum. Kurban Bayramı’nın Adana’mızda huzur ve güven ortamında yaşanması, bayram sevincimize gölge düşmemesi için ilimiz genelinde gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtiyor, sizlerden bayram tatili süresince gerçekleştireceğiniz seyahatlerde trafik kurallarına uymanızı önemle rica ediyorum. Lütfen trafikte yaptığımız küçük dikkatsizliklerin geri dönülmez sonuçlara mahal vermesine izin vermeyelim.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta aziz şehitlerimizin değerli aileleri ve kahraman gazilerimiz olmak üzere Adanalı hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bayram sevincimizin kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP