Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ara zam istemi, emeklinin durumu 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün CHP

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iade-i ziyarette bulundu.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 1,5 saat süren görüşmede, yurttaşın gündemini ilgilendiren pek çok başlığın ele alındığını aktardı.

Özel’in; asgari ücrete Temmuz’da ara zam istemini, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılmasını, çay ve hububat üreticileri başta olmak üzere beklentilerin altında kalan alım fiyatlarını, atanmayan öğretmenleri, özel okul öğretmenlerinin sorunlarını, staj ve çıraklık mağdurlarını, emeklilikte kademe bekleyenlerin durumunu, kira yardımı da sona erecek olan depremzedelerin sıkıntılarını görüşmede gündeme getirdiği belirtildi.

“Mehmet Şimşek bilgi verebilir”

Özel’in tüm bu ekonomik beklentilerin karşılanması için makro bir çözüme ihtiyaç olduğunu belirterek, adaletli bir vergi sistemi için tüm siyasi partilerin katılımıyla Meclis’in çalıştırılmasını önerdiği belirtildik.

Özel’in çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasının esas olduğunu, bunun yanında mevcut bütçenin gelir ve giderleri üzerinde de mali çalışma yapılması ve adaletsizliği giderecek tedbirler alınması gerektiğini söylediği vurgulandı.

Bu çerçevede, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin ekonomi kadrolarının, adaletli bir vergi sisteminin oluşturulması talebi konusunda bir araya gelebileceği bildirildi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise “Görüşmede Cumhurbaşkanımız (ekonomik) programa zarar verecek tutumlardan kaçınılacağını ifade etmişlerdir. Bu çerçevede sayın Cumhurbaşkanımız arzu edildiği takdirde Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in bilgi vereceğini ifade etmişlerdir” dedi.