Almanya’da İlkay Gündoğan krizi

Almanya’da İlkay Gündoğan krizi

ABONE OL
7 Haziran 2024 13:15
Almanya’da İlkay Gündoğan krizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alman televizyon ağı Westdeutscher Rundfunk’ta (WDR) yayımlanan “Sport Inside” programında yapılan ankete katılan her beş kişiden biri Almanya A Milli Futbol Takımı’nda daha fazla “beyaz oyuncu” görmek istediklerini ve katılımcıların yüzde 17’si de milli takım kaptanı İlkay Gündoğan’ın Türkiye kökenli olmasının “üzücü” olduğunu belirtti.

Milli Takım Teknik Direktör Julian Nagelsmann, ırkçılık yapıldığı gerekçesiyle ankete tepki gösterdi. Nagelsmann, “Kamu televizyonunda böyle bir soru sorulmasının bile başlı başına delilik olduğunu düşünüyorum. Şok oldum. Ülkedeki herkes için bir Avrupa Şampiyonası oynuyoruz. Umarım bir daha asla böyle saçma anketler okumak zorunda kalmam” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Olaf Scholz ise göçmenlerle ilgili tartışmada Güdoğan’a sahip çıktı.

Scholz, başkent Berlin’deki Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, Almanya’da göç geçmişi olan 20 milyondan fazla kişinin yaşadığını dile getirdi.

“Onlar komşu, iş ve okul arkadaşı ve dostlardır” diyen Scholz, göçmenlerin ülkede çoğu zaman şiddet ve nefret söyleminin mağduru olduklarını belirtti.

Scholz, göçmenlerin de toplumun parçası olduğunu vurgulayarak, “Bölünmemize izin vermeyeceğiz” dedi. Almanya A Milli Futbol Takımı’nın da bunu yansıtmasından dolayı gurur duyabileceklerini ifade eden Scholz, “Onların hepsi Alman. Hepsi bizim çocuklarımız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP