İngiltere’deki yerel seçimlerde İşçi Partisi damgası…

İngiltere'de belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve polis komiserlerini belirlemek için 100'den fazla seçim bölgesinde düzenlenen yerel seçimlerde sonuçlar ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin utkusuna işaret ediyor. Ülkenin kuzeyinde bir milletvekilliği ve birçok belediyenin kontrolünü kazanarak iktidardaki Muhafazakarlara ağır kayıplar verdiren İşçi Partisi, Başbakan Rishi Sunak üzerindeki baskıları arttırdı. Euronews'in haberine göre, 14 yıldır iktidarda olan Muhafazakar Parti şu ana kadar açıklanan sonuçlara göre bir önemli belediye başkanlığını korudu, ancak üç belediye meclisindeki kontrolünü yitirdi.

Sonuçlar, bu yıl yapılacak genel seçimler öncesinde İşçi Partisi'nin iktidara gelebileceğini gösteren kamuoyu yoklamalarının sandıktaki denemesi olarak değerlendirildi.

Seçmenler perşembe günü İngiltere genelindeki yerel yönetimlerde 2 binden fazla koltuk ve başkent Londra da dahil olmak üzere bir dizi önemli belediye başkanlığı seçimi için oylarını kullandı. Londra'daki belediye başkanlığı seçim sonucunun cumartesi günü açıklanması ve İşçi Partili Sadık Han'ın koltuğunu koruması bekleniyor. Anketler West Midlands belediye başkanlığını ise Muhafazakarların elde tutacağını gösteriyor.