Musk, “sürücüsüz taksi” için tarih verdi 

Musk, “sürücüsüz taksi” için tarih verdi 

ABONE OL
8 Nisan 2024 21:13
Musk, “sürücüsüz taksi” için tarih verdi 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tesla Inc. zayıf satış rakamları ve ucuz Çinli elektrikli araçlarla mücadele ederken uzun zamandır söz verdiği sürücüsüz taksi modelini bu yıl içinde tanıtmayı planlıyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, cuma günü X’te yaptığı açıklamada Tesla’nın sürücüsüz taksisini 8 Ağustos’ta tanıtılacağını duyurdu.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, 2019’da yatırımcılara anlatılan tam otonom araç, Tesla’nın yüksek değerlemesinin uzun zamandır anahtarı konumunda.

Geçtiğimiz haftalarda Tesla, FSD veya Tam Otonom Sürüş olarak pazarladığı sürücü destek yazılımının en son sürümünü tüketicilere sundu.

Şirket, yeni nesil araç platformunun hem daha ucuz bir araba hem de özel bir sürücüsüz taksi içereceğini söyledi. Öte yandan Tesla, stok birikimini ortadan kaldırmak amacıyla ABD’de satılmayan Model Y SUV’ların fiyatlarını 7 bin dolar düşürüyor.

Uzun menzilli ve performanslı Model Y’lerin çoğu artık orijinal fiyatlarından 5 bin dolar daha ucuza satılırken, arkadan çekişli versiyonlarda 7 bin doların üzerinde daha büyük indirimler görülüyor.

Şirket ilk çeyrekte 433.371 araç üretti ancak yalnızca 386.810 araç sevk etti; bu da muhtemelen stok fazlalığına 40.000’den fazla elektrikli araç ekledi.

Ocak ayında Tesla, satış büyümesinin 2024’te önceki yıllara kıyasla belirgin derecede düşük olabileceği açıklamasını yapmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP