“İlçe belediyeleri kısırlaştırma merkezi kurmalı”

“İlçe belediyeleri kısırlaştırma merkezi kurmalı”

ABONE OL
17 Nisan 2024 20:20
“İlçe belediyeleri kısırlaştırma merkezi kurmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana- Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar, iki yıl önce yaptığı açıklamada yer alan “sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına yönelik merkezleri ilçe belediyeleri kursun. Büyükşehir olarak yapacakları masrafın yüzde 50’si miktarında biz yardımda bulunup katkı sağlayacağız” sözünü unutmadı.

Anakent Belediye Meclis Toplantısında konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Karalar, sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına ilişkin şunları söyledi:

“Sokaktaki dostlarımıza yönelik her zaman hizmet noktasında olduk. Daha önce Sayın Valimize konuyu arz edip 20 bin nüfusun üzerinde nüfusu olan ilçelerin yasa gereğince kısırlaştırma merkezlerini kurma zorunluluğunun olduğunu izah ettim. Biz belediyeyi devir aldığımızda belediyemiz 3 bin 600 hayvan kısırlaştırıyordu. Biz bu rakamı 10 bine yükselttik. Yetmez bu rakam. En az 30 bin kısırlaştırma yapmak gerekir. İlçe belediye başkanlarımıza çağrımdır. Acilen ilçelerinde kısırlaştırma merkezlerini kursunlar. Bizler de üzerimize düşeni yapma sözümüzün arkasındayız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP