Adana sosyal yardım alan iller arasında 5.sırada

Adana sosyal yardım alan iller arasında 5.sırada

ABONE OL
9 Nisan 2024 18:55
Adana sosyal yardım alan iller arasında 5.sırada
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yayımladığı 2023 yılı verilerine göre Türkiye’de yardım alan ailelerin sayısının bir önceki yıla göre artarak 4 milyon 989 bin 456’ye ulaşmış bulunuyor. Adana, bu yardımlardan yararlanan iller arasında Türkiye genelinde 5.sırada yer aldı.

192.6 MİLYAR LİRALIK YARDIM ELİ

2012 yılından itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çatısı altında değişik kurum ve kuruluşlar aracılığı ile dar gelirli/ ihtiyaç sahibi kişilere sosyal yardım yapılıyor. Yapılan yardımların mali boyutu her yıl artıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu tarafından yapılan sosyal yardım gideri 2023 yılında 192.6 milyar TL’ye ulaşmış durumda.

İLK 5 ARASINDA ADANA VAR

Aile yardımları; (gıda, yakacak kömür, doğalgaz, elektrik tüketim, doğum yardımı, çocuklar için aylık destek) evde bakım hizmeti, sağlık yardımları, eğitim yardımları, yaşlı ve engelli yardımları gibi yardımları kapsıyor. Türkiye’deki hane sayısının 26 milyon olup, Türkiye’de her 5 haneden birisi yardım alıyor. Sosyal yardımlardan en fazla yararlanan il 12.1 milyar TL ile İstanbul, 11.2 milyar TL ile Şanlıurfa, 9 milyar TL ile Diyarbakır, 6.7 milyar TL ile Van, 6.4 milyar TL ile Adana. Yardımlar illerin nüfusuna göre değil illerdeki ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın sayısına göre gönderiliyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP