Tekin’den “Seyhan’da 2 yıl içinde değişim” sözü…

Tekin’den “Seyhan’da 2 yıl içinde değişim” sözü…

ABONE OL
14 Mart 2024 13:32
Tekin’den “Seyhan’da 2 yıl içinde değişim” sözü…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet– CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin, ilçeyi yeni yüzyılda daha yaşanabilir bir kent yapabilmek için yola çıkıldığını, tarihi dokusunu modern yaşamın gerekleriyle bütünleştirmek için halkla birlikte kararlar alarak projelerini uygulayacağını söyledi. Tekin, yalnız belediye gelirleri ile değil, uluslararası uygun krediler ve fonlardan sağlanacak finansmanlarla 2 yıl içinde değişimin görülebileceğini de belirtti.

Seyhan’da yaşayan ya da iş sahibi insanlar ve sivil toplum kuruluşlarının yanısıra toplum önderleri ile  yüz yüze görüşmelerini sürdüren CHP’li Tekin, kentsel değişim ve dönüşüme önem verdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

Çok amaçlı bir kongre ve sergi salonu inşa ederek, bilimden sanata, kültürel etkinliklerimize ev sahipliği yapabilecek, bölgenin çekim merkezi olacak bir mekan yaratmak istiyoruz. Kapalı pazar yerleri ve modern kent kapalı otoparkları ile hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak, şehrimizin trafiğini rahatlatacak yenilikler getireceğiz. Seyhan Meydanı ve Festival Alanı projelerimizle, şehrimizi festivallerle, toplu etkinliklerle canlandırırken, yapısal proje çalışmalarımız ve yenilenebilir enerji kullanımımız ile çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve enerji verimli bir şehir inşa edeceğiz. dirençli kent çalışmaları kapsamındaki somut projelerimiz,  kent meydanları, festival alanı, kongre ve sergi salonu, kapalı pazar yerleri, kent kapalı otoparkları, yayalaştırılan sokaklar olacak.

Yenilenebilir enerji ve geri dönüşüm projelerimizle çevreye olan yükümüzü azaltırken, Temiz Gıda Üretici Pazarı aracılığıyla da sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi kolaylaştıracağız. Bu adımlarla, doğayla şehir hayatının dengesini korurken; yaşam kalitemizi arttıracağız.

Gençlik merkezlerimiz, gençlerimizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımını artırarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak. İnovatif düşünceleri kuluçka merkezimizde yeşertecek genç girişimcilerimizi sosyal ve teknolojik yenilikler yapmaya teşvik ederek onların yaratıcı fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine yardımcı olacağız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP