DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


“Şu anda fiyat istikrarından uzağız, ama hedefimiz tek haneli enflasyon…”
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • “Şu anda fiyat istikrarından uzağız, ama hedefimiz tek haneli enflasyon…”

“Şu anda fiyat istikrarından uzağız, ama hedefimiz tek haneli enflasyon…”

ABONE OL
5 Mart 2024 12:08
“Şu anda fiyat istikrarından uzağız, ama hedefimiz tek haneli enflasyon…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bloomberg HT-Habertürk ortak yayınında, Orta Vadeli Programın (OVP) güven boyutunun çok iyi çalıştığını, bunun da göstergelere yansıdığını söyledi.

Bakan Şimşek programın temel önceliğinin enflasyonla mücadele olduğunu vurgularken, maliye tarafında enflasyonu yükseltecek bir adım atmayacaklarını söyledi.

Programımızın özü enflasyonu tek haneye indirmektir. Şu anda fiyat istikrarından uzağız ama hedefimiz bu” diyen Şimşek, marttan itibaren enflasyonun trende oturacağını belirtti.

TL’de reel değersizleşme beklemediklerini söyleyen Şimşek, kur hedeflerinin olmadığının altını çizdi.

Vergilerde genel oranların artırılması konusunun gündemlerinde olmadığını söyleyen Şimşek, borsa ve diğer alanlarda piyasayı bozacak bir çalışma içinde olmadıklarını da belirtti.

Şimşek, “Vatandaşa da piyasalara da iş alemine de sürpriz yapmayacağız. OVP’deki vizyon neyse onu uygulayacağız. Orada vergi istisnalarını gözden geçireceğiz diyor. KDV, gelir vergisi, kurumlar vergisi genel oranlarında artış olmayacak. MTV’de bir düzenleme olmayacak” dedi.

Şimşek, kredi kartlarına yönelik son dönemde gündemde olan düzenleme beklentisine de ilişkin değerlendirmeler yaptı. Şimşek, kredi kartlarında bankaların limit belirlerken kurallara uyması gerektiğine dikkat çekerken, “Uluslararası normlar, kurallar neyi gerektiriyorsa onu devreye sokacağız” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP