“En büyük proje insandir”

“En büyük proje insandir”

ABONE OL
29 Mart 2024 18:26
“En büyük proje insandir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara/ Olaynet– Anakent Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçim gezilerinde Başkentlilerle buluşmayı sürdürüyor.

Yavaş, baba ocağı Beypazarı’nda hemşehrileriyle bir araya geldi. Hanlarönü Meydanı’ndaki mitinge CHP Beypazarı Belediye Başkan Adayı Özer Kasap da katıldı.

Yavaş, büyük bir coşku ile karşılandığı Beypazarı’nda şunları söyledi:

Belediye başkanı bir kentin annesidir, babasıdır, ağabeyidir, kardeşidir. Bir ailede anne, baba, kendi ailesindeki bütün bireylerin nasıl sağlığıyla, geçimiyle, eğitimiyle ilgileniyorsa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da 6 milyonun hiçbirisini ayırmadan tamamının bütün ihtiyaçlarıyla ilgilenmek durumundadır.

Bir baktım bir gün miting de yapamıyor ama gittiği bir toplantıda hem de benim karta benzer bir şey gösteriyor. “Ben Başkent Kart yapacağım, içine para yükleyeceğim’ diyor. Siz değil misiniz 25 yıldır kapı kapı paket dağıtan, vatandaşın gözünün içine sokan, bunları fotoğraflayan, yayınlayan siz değil misiniz? Eskiyi inkar mı ediyorsunuz? Ayrıca siz beş yıldır 4’üncü dönem belediye başkanısınız. Bu beş yıl içerisinde Başkent Kart’a benzer hangi kartı çıkardınız?

Siz Keçiören’de 50 bin ailenin destek ihtiyacı olduğundan habersiz ne işlerle uğraştınız? Ancak insanları karalamakla meşhursunuz siz. Ancak iftira atmakla meşhursunuz. Ama bu iftiraların hiçbiri ne Mansur Yavaş’a, ne de yanındaki ekibe asla bulaşmaz. Halk uyandı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı değişti. Yolsuzluk bitti, israf bitti. Mansur Yavaş Belediyeciliği şu anda tüm Türkiye’ye emsal olarak gösteriliyor. Bunlar kentte yaşayan insanların ihtiyaçlarını, eğitimlerini, sağlıklarını düşünmekten çok proje adı altında hep çöp projelere para yatırdılar. Artık Türkiye proje çöplüğüne döndü. En büyük proje insandır.

Bu nedenle son iki gündür yayınlanan anketlerde kiminde 30, kiminde 25, en azında 20 küsur puan aramızda fark var. Ankara halkı belli ki bir beş yıl daha benimle devam edecek. Alacağımız oyun fazlalığı, sırtımıza daha fazla yük bindirecek. Elbette bunun altından kalkacağız. Aynı şekilde canlı yayınlanan açık ihalelerle, hesap vermek suretiyle Ankara ve Beypazarı halkının beş kuruşunu çöpe götürmeden, israf etmeden ikinci dönemimizi de tamamlayacağız.

2019 yılında aday olduğumuz zaman mal beyanını açıkladım. Rakibim diyor ki ‘Ankara’ya geldiğinde burada bir evi yoktu’. Gerçekten yoktu. Kayınvalidemin evinde kalıyordum. Bu iyi mi kötü mü? Bir belediye başkanı için, demek ki temiz yönetmişiz değil mi? Evet. Ben Beypazarı’ndayken bir tek soruşturma geçirmedim bu konularla ilgili. Bunu sanki suçmuş gibi anlatıyor. Değerli hemşehrilerim, mal beyanında bulun, dedik. Zor bulundu. Tamamını bulunmadı. Yolsuzluk ve israfın kalkması, kamu yöneticilerinin bütün mallarını, mülklerinin açık olarak yayınlanmasıyla mümkündür. Yoksa şaibe altında kalır. Herkes her şeyi bilsin gizlimiz yok, saklımız yok. Buradan şu soruyu tekrar soruyorum. Sayın Altınok’un babadan kalma olduğunu söylediği epey bir malı var Allah daha ziyade etsin. Bu kadar malı varken iki çocuğunu KPSS sınavına girmeden istisnai kadroyla memur yapmasını doğru buluyor musunuz? Geçen seçim söz vermişlerdi mülakat kalkacak diye. Hâlâ mülakat kalkmadı. Kendi yakınları, akrabalarını bu şekilde mülakatsız işe başlatıyor. Bu vatan evlatları, ihtiyacı olan gençler de iş arıyor. Bunlara en büyük cevabı sandıkta vereceksiniz başka türlü olmaz. Onlar beton kulelerle eser adı altında çöp projelere para ayırmakla meşguller. Biz de diyoruz ki bizim bütün projelerimizi insan üzerine önce insan, önce insan, önce insanlık.

Siz henüz Beypazarlıları tanımamışsınız. Kimse siyaset yüzünden birbirini kırmaz. Hepsi akrabadır, arkadaştır. 31 Mart akşamı biter, herkes birbiriyle kucaklaşır. Gene aynı şekilde samimiyetine devam eder. Akşam seçim bitmiştir. Seçilen belediye başkanı artık herkesin belediye başkanıdır. Hiç kimseyi ayırmaz. Onun için Beypazarı’nda bu kadar olağanüstü tedbire gerek yoktu. Umarım bir daha olmaz. Umarım özellikle yapılmamıştır.” 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP