CHP’li Orhan Bayram; haykırmak zamanı!

CHP’li Orhan Bayram; haykırmak zamanı!

ABONE OL
21 Mart 2024 15:43
CHP’li Orhan Bayram; haykırmak zamanı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet– Belediye Başkan aday adayı olarak Çukurova halkının karşısına çıkan ve yoğun bir destek toplayan CHP’li Orhan Bayram, aday yapılmaması ardından aldığı kararları bir manifesto halinde partili dostları ve Çukurova halkı ile paylaştı.

Video mesajla aday adaylığı sürecini değerlendiren Orhan Bayram şu sözlere yer verdi:

Siyaset, kişisel hırsların kariyer ikbaline dönüştüğü politik süreçlerin oportinistçe kullanıldığı ve tüketildiği harcama kalemindeki bir ihanetin anotomisi değildir.

Siyaset nedir sorusunu sormadan önce, siyaset ne değildir sorusunu sormak ve cevabını aramak, güzel ülkemizin ivedilikle halletmesi gereken sorunların başında gelir. Gerçek mânada bir ülkede toplumsal ve politik yozlaşmanın bütün ilişkilere sirayet eden arka planını öğrenebilmek, bu sorunla yüzleşebilme cesaretini gösterme kabiliyetinde gizlidir” ifadeleriyle anlattı. Ünlü Fransız düşünürü Michel Foucault’nun ‘siyasal olan hakikat ile ilgili olandır’ sözü önemlidir.

Siyaset, adayların temsil karizmalarını bir endüstriye dönüştürerek, parti mekanizmasındaki hiyerarşinin muhtaçlık ilişkisine dönen bir bağlamı değildir.

Ve büyük bir özveriyle çalışarak Adana İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na kadar yükseldim. Bu başkanlık sürecinde kendime dair, siyasete dair, şehrime dair ve ülkeme dair çok şeyler öğrendim. Öğrenmek, her daim insanı yeniler ve geliştirir. Daha sonraki süreçlerde siyaseten yenildim, düştüm, kalktım, mücadele ettim ve en sonunda da partimin örgütlerine güvenerek Çukurova Belediye Başkanlığına Aday Adaylık başvurusunda bulundum… Eğer siyasetin bir amortismanı varsa, aday adaylık sürecimde ben bu amortismanı iliklerime kadar hissettim ve yaşadım.

Aslında sorun ne benim şahsım, ne de benim adaylığımdır. Sorunun çok ama çok daha derinlerde olduğunu fark ettim.

İşin aslına bakarsanız yaşananlar kamuoyundan çok da habersiz yaşanmadı. Bazen bir şey en iyi göz önünde gizlenir der Beatriz Colomina.

Kısacası yaşadığım siyasi süreçlerin özeti şudur ki: bazı yanlışlar insana değil, insanlığa yapılır. Bundan sonra bana düşen görev, öncelikle aday adaylık sürecimdeki desteklerinden ötürü aileme, akrabalarıma, partililerime, dostlarıma ve hemşehrilerime teşekkür etmek, sonra da susmak değil haykırmak, gitmek değil kalmak, küsmek değil yürümektir.

Bütün sorumluluk bilincim, duyarlılığım ve vicdani mukavemetimle onur ve haysiyet diye derdi olanlara selam ederim. Fitilini ateşleyeceğimiz yeni siyasi süreçlerin gereğini bütün gönül dostlarımdan içten ferasetleriyle temenni ederim.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP