Bulgaristan 2025’te Euro’ya geçmeye hazırlanıyor
  • OLAY NET
  • Dünya
  • Bulgaristan 2025’te Euro’ya geçmeye hazırlanıyor

Bulgaristan 2025’te Euro’ya geçmeye hazırlanıyor

ABONE OL
13 Mart 2024 13:59
Bulgaristan 2025’te Euro’ya geçmeye hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan, 2025’te para biriminde Euro’ya geçmek üzere hazırlık çalışmalarını sürdürürken, Uluslararası Para Fonu (IMF) Direktörü Kristalina Georgieva bu tarihi “gerçekçi” bulduğunu söyledi.

Georgieva, “Tarih konusunda kesin bir şey söyleyemem, bence önemli olan 2025 yılında Bulgaristan’ın Euro Bölgesi’nde yer alması ve bu gerçekçi bir hedef” dedi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, ülke için Euro’ya geçişinin “esaslı ve stratejik bir öncelik olduğunu” bildiğini belirten Georgieva, “Bu yolla Bulgaristan ekonomisinin rekabet gücünü artırabilir, ticaret ve finans alanındaki işlem maliyetlerini azaltabilir, ekonominin bazı sektörleri için Bulgaristan’ın cazibesini arttırabilir ve ülkeye yatırım akışını daha cazip hale getirebiliriz” sözlerini kullandı.

Bulgaristan’ın, Euro Bölgesi’ne geçmek üzere elinden geleni yaptığına işaret eden Georgieva, “Bence ülkenin yıl sonuna kadar bu göstergeleri karşılaması için iyi koşullar var. Bu da gelecek yıl bir tarihte Euro Bölgesi’nde olabileceği anlamına geliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bulgaristan Parlamentosu, Şubat’ta kabul ettiği Merkez Bankası Kanunu’nda, ülkenin para biriminde levadan Euro’ya geçiş sürecinde yapılacak çalışmaları belirlemişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP