AB Uyuşturucu Raporu’nda “Türk suç örgütleri” vurgusu 
  • OLAY NET
  • Gündem
  • AB Uyuşturucu Raporu’nda “Türk suç örgütleri” vurgusu 

AB Uyuşturucu Raporu’nda “Türk suç örgütleri” vurgusu 

ABONE OL
8 Mart 2024 12:18
AB Uyuşturucu Raporu’nda “Türk suç örgütleri” vurgusu 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı’na (Europol) göre, Avrupa’daki eroin ticareti konusunda Türkiye merkezli suç şebekelerinin hakimiyeti devam ediyor.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Europol ve Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi (EMCDDA) tarafından hazırlanan “AB Uyuşturucu Piyasaları Raporu” dün açıklandı.

Avrupa Birliği (AB) uyuşturucu pazarının perakende değerinin en az 31 milyar Euro olduğu hesaplanıyor. Rapora göre, Avrupa Birliği’ne yönelik eroin kaçakçılığı giderek artan oranda deniz yollarına, özellikle de küresel konteyner trafiğine ve Türkiye’den kalkan feribotlara dayanıyor.

Europol’e göre “Türk suç örgütleri, Avrupa pazarına yapılan toptan eroin kaçakçılığında hakimiyetini sürdürüyor.” Ancak eroin kaçakçılığı için Batı Balkan rotası gibi diğer seçenekler de kullanılmaya devam ediyor.

Eroin üretimi için temel kimyasal madde olan asetik anhidritin de Türkiye üzerinden Balkan rotası aracılığıyla Avrupa’ya gönderilmeye devam ediyor.

Rapora göre, Afganistan’daki metamfetamin üretimi de yerleşik eroin yolları üzerinden Avrupa Birliği’ne yönelen kaçakçılık nedeniyle tehdit haline geldi. Europol, Türkiye’de artan metamfetamin yakalama oranlarını, böyle bir gelişmenin işareti olarak değerlendiriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP