Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 Mart Devrim Yasaları’nın kabulünün 100. yılında laiklik vurgusu…

Hatay/ Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin,

Hatay/ Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, laikliğin, toplumdaki farklı inançların barış içinde birlikte yaşamalarının ön koşulu, güvencesi olduğuna vurgu yaparak, “Laiklikle yaşayacağız, Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız” dedi.

CHP’li Keskin, 3 Mart Devrim Yasaları’nın kabulünün 100. yılında laiklik ilkesinin devletin temel nitelikleri arasında yer aldığını, laiklik ilkesinin her alanda aklın, bilimin , ulusal egemenliğe dayanan hukuk kurallarının temel alındığı bir yaşam biçimi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

İnanç ve vicdan özgürlüğünün omurgası, toplumdaki farklı inançların barış içinde birlikte yaşamalarının ön koşulu ve güvencesidir. Laik ve demokratik Cumhuriyet’imizin ilke, değer ve kurumlarına her koşulda sahip çıkacağız. Laiklikle yaşayacağız, Atatürk devrimlerinin ışığında Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız” dedi.