“Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız”

“Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız”

ABONE OL
18 Şubat 2024 13:31
“Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara/ Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Anakent Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, “Az Laf Çok İş” sloganıyla 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara’nın dört bir yanında Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışları yapan Yavaş’ın Elmadağ ilçesinde gerçekleştirdiği SKM açılışı, halkın yoğun katılımıyla adeta miting havasında gerçekleşti.

Beş yılı tamamlıyoruz ama beş yıl biterken tekrar aynı miting yaptığımız yerlere gelip bu şekilde coşkulu karşılanmak, doğru işler yaptığımızın en büyük delilidir” sözleriyle konuşmasına başlayan Yavaş, 2019 yerel seçimleri öncesi kendisine yönelik suçlamaları anımsatarak şunları söyledi:

“O maaşları bile ödeyemez denen Ankara Büyükşehir Belediyesini, Amerika’daki Fitch kredibilitesi en büyük belediye olarak açıkladı. Yaptığımız çalışmalarla İngiltere’den ‘Dünya Başkentleri Başkent’ ödülünü aldık. Bugün Türkiye’de Mansur Yavaş belediyeciliği konuşuluyor. Çünkü bizden öncekilerin sadece proje yapıyoruz diyerek, çöp projelere yatırdıkları paraları ve o çöp projeleri görünce aradaki farkı anladılar.

Kendi paramı harcamayacağım hiçbir yere sizin tertemiz paranızı harcamam. Öncelikli olarak hemşehrilerimin Ankara’nın tüm sınırları içerisinde birçok ihtiyacı var. İş başına geldik, 232 köyde kanalizasyon açıktan akıyor. Yüzlerce köyde su yok, Polatlı suyundan memnun değil, Hasanoğlan, Elmadağ suyundan memnun değil.

Zaman zaman bazı siyasileri görürsünüz. Herhangi bir yolsuzluk iddiası olduğu zaman ‘Ben hesabımı öbür dünyada veririm, kimseye hesap vermem’ gibi böbürlenenleri görürsünüz. Diyoruz ki bu dünyada hesabını veremeyen kimse öbür dünyada mümkün değil veremez. Onun için hem bu dünyada hesabını vereceksiniz hem öbür dünyada, ondan sonra vatandaşın karşısına böyle korumasız bir şekilde, alnı açık bir şekilde çıkacaksınız. Bana güvenenlerin başını eğecek hiçbir işin içinde olmadık. Olsaydı duyardınız.

Belediyecilik yol yapmak, asfalt dökmek değil, az yapar, çok yapar bunu herkes yapar.  Belediyecilik, doğumundan ölümüne kadar insanların her türlü beşeri ihtiyacını karşılayan kurumdur. Komşumuz aç yatarken, tok yatamayız. Verdiğim sözlerden bir tanesi; kimseyi aç açıkta bırakmayacağız, okuluna gidemeyen hiçbir çocuk olmayacak.

Duymamış. Üç yıldır dağıttığımız şeyi icraat olarak sunuyor. Biz birer kilo et veriyoruz, ‘Ben but veriyorum’ diye övünüyor. Faaliyet raporuna baktık ki bir Şubat ayında iki kişiye, Kasım ayında 11 kişiye vermiş. Biz Keçiören’de 50 bin aileye destek oluyoruz. Siz yönettiğiniz ilçede 50 bin kadar desteğe ihtiyacı olan aileyi bilmiyorsanız o zaman hiç bu konulardan bahsetmeyeceksiniz. Çünkü onun da çöp projeleri var. Yani insan hayatına dokunmaktan daha güzel bir şey olabilir mi? Şu anda Türkiye’de hâlâ doğal gaz dağıtan hiçbir belediye yok. İnsanlarımızı evde üşütmüyoruz. Bizim gibi protein yardımı yapan hiçbir belediye yok. 918 köye internet götürmüş hiçbir belediye yok. Kırsal kalkınmalara da destek olan belediyeler var ama bizim hızımıza yetişemiyorlar.

Ne yapan var, ne yaptıran var. Oysa Hasanoğlan Köy Enstitüsü şimdiye kadar restore edilseydi, Beypazarı’na şu anda 500-600 bin turist gidiyor. Sadece Hasanoğlan için de buraya yüz binlerce turist gelir onların hepsi de Elmadağ’da gezer, Elmadağ’da para harcardı. Bunların adalet anlayışı bu.

Ankaralı bizi gördü. Hiç kimseyi ayırmadığımızı gördü. Hiç kimseye ayrımcılık yapmadığımızı gördü. Yaptığımız insana dokunan, esnafa dokunan hizmetlerimizi de gördü. Allah nasip ederse bu sefer tarihi bir rekorla kazanıyoruz, tarihi bir oy oranıyla.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP