İsveç, NATO’nun 32. müttefiki oldu

İsveç, NATO’nun 32. müttefiki oldu

ABONE OL
27 Şubat 2024 17:25
İsveç, NATO’nun 32. müttefiki oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Macaristan Ulusal Meclisi, İsveç’in Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı’na (NATO) katılımına onay verdi.

Euronews’de yer alan habere göre, Macaristan Ulusal Meclisi’nde düzenlenen oturumda, İsveç’in NATO’ya üyeliğine ilişkin oylamada 188 milletvekili “evet” oyu kullanırken, 6 milletvekili ise “hayır” oyu verdi.

Böylece İsveç yönetimi, Macaristan’ın onayıyla NATO’ya üye bütün ülkelerin onayını almış oldu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Macaristan’ın NATO’ya katılım onayını “memnuniyetle” karşıladığını bildirdi.

Stoltenberg, X hesabından yaptığı paylaşımda, “İsveç’in üyeliği, hepimizi daha güçlü ve daha güvenli kılacaktır” ifadesini kullandı.

Macaristan Ulusal Meclisinin, İsveç’in NATO’ya katılımını onaylamasını “memnuniyetle” karşıladığını vurgulayan Stoltenberg, İsveç’in NATO’nun 32’nci müttefiki olacağını kaydetti.

Türkiye’nin 23 Ocak’ta İsveç’in NATO’ya üyeliğini onaylamasının ardından gözler Macaristan’a çevrilmişti.

Macaristan ile İsveç arasında yaşanan bazı gerginlikler nedeniyle süreç uzamış, Macar tarafı oylamanın yapılabilmesi için İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’un Budapeşte’yi ziyaret etmesi koşulunu öne sürmüştü. Kristersson, 23 Şubat’ta, başkent Budapeşte’de Macar mevkidaşı Viktor Orban ile NATO üyeliğini görüşmüştü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP