Erbakan’dan “İmamoğlu, Yavaş” değerlendirmesi…
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Erbakan’dan “İmamoğlu, Yavaş” değerlendirmesi…

Erbakan’dan “İmamoğlu, Yavaş” değerlendirmesi…

ABONE OL
21 Şubat 2024 15:19
Erbakan’dan “İmamoğlu, Yavaş” değerlendirmesi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP’yle “iş birliği” görüşmeleri yürüten Yeniden Refah Partisi (YRP) lideri Fatih Erbakan, kararlarının değişmediğini ve kendi adaylarıyla seçime gireceklerini söyledi.

Erbakan YetkinReport’a yaptığı açıklamada, “Bize AK Parti il ve ilçe adaylıkları ilan edildiği gerekçesiyle değiştiremeyeceklerini beyan ettiler. Oysa biz 14 Mayıs öncesinde, Cumhur İttifakı çerçevesinde anlaşmamız çerçevesinde Cumhurbaşkanı adaylığımızdan vaz geçmiştik. Üstelik tabanımızda AK Parti’yle yerel seçimlerde iş birliği yapmamıza destek de yok, hatta 14 Mayıs nedeniyle tepki var. Biz de bu durumda İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarımızı ilan ettik” dedi.

Ankara’da Mansur Yavaş’ın, İstanbul’da ise Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğunu söyleyen Erbakan, İstanbul için Fatih, Üsküdar ve Eyüp’te “sürpriz beklediğini” belirtti.

Erbakan, “Bizim değerlendirmemiz de İstanbul’da Ekrem Bey’in daha şanslı olduğu, kazanabileceği yönünde. Özellikle Fatih, Üsküdar, Eyüp gibi ilçelerde sürpriz yapabilirler. Eyüp deyince bazı arkadaşlar sadece Eyüp Sultan Camii etrafı zannediyor; oysa Göktürk’e kadar hep Eyüp. Ankara’da ise Mansur Yavaş’ın rahat alabileceğini tahmin ediyorum. Turgut (Altınok) Bey, fazla bir varlık gösteremedi” dedi.

Öte yandan YRP’nin İstanbul milletvekili Suat Pamukçu, aday seçimlerini eleştirerek partisinden istifa etti. Partinin Meclis’teki sandalye sayısı dörde düştü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP