CHP, İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul ilçe aday tanıtım toplantısı düzenledi.

Aday tanıtım toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Avcılar ve Sarıyer'in de aralarında bulunduğu 9 ilçede mevcut belediye başkanları aday gösterilmedi. Salonda bulunan bazı partililer tekrar aday gösterilmeyen belediye başkanlarına sahip çıkarak il yönetimini protesto etti.

Açılış konuşmasını yapan Ekrem İmamoğlu’nun konuşması zaman zaman protestolar nedeniyle kesildi.

Toplantıda söz alan ilk isimİmamoğlu şunları söyledi: "İstanbul seçimi a kişisi b kişisi seçimi değil. Bir yol arkadaşınız olarak söylüyorum sonsuz bir mücadele gücüyle sonsuz bir idealizm yolculuğunda gözünü kırpmadan her türlü mücadeleyi vereceğimden hiçbir Allah'ın kulunun kuşkusu olmasın. Bu yoldan dönmek yok. Bu sadece İstanbul'da bir seçim kazanma yolculuğu değil. Öyle açıklamalar görüyorum ki... 'Yerel yönetimle iktidar aynı olmazsa hizmet gelmez, bak Hatay'a geldi mi?' diyor. Yahu deprem bölgesinde bunu söylüyor. Sonra "Biz CHP gibi oy verene hizmet götürenlerden değiliz" diyor. Çok ayıp, çok yazık. Milletle alay etmek demektir bu. Milletin iradesiyle dalga geçmektir bu. Ama millet aldanmayacak. 5 yılda bizden önce akıllarına gelmemiş, ihmal edilmiş onlara konuya el attık. Birilerine rant üretmedik, halkın kaynağını israf etmedik." ÖZGÜR ÇELİK'TEN 'SANDIK GÜVENLİĞİ' VURGUSU Toplantıda CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de adaylar ve sandık güvenliği hakkında konuştu. “İstanbul’da ilk defa 31 Mart’ta İstanbul’un 4 kadın belediye başkanı olacak. İstanbul’da çok sayıda genç arkadaşımız 31 Mart’ın sonra CHP’yi belediye başkanı olarak temsil edecek” diyen Çelik, İstanbullulara “İstanbul’un 39 ilçesinde güçlü bir iddia ortaya koyacağız. İstanbul’da 31 bin sandığı 100 bin kişilik orduyla koruyacağız. Asil sandık görevlilerimiz tamamlandı. Bütün İstanbullular gönül rahatlığıyla sandıklara gidebilirler. İstanbul’un helal oyları bizlere emanet biz sandıkları koruyacağız” diye seslendi. İstanbul'un belediye başkan adayları şöyle: