“Bıktık çılgın projelerden…”

“Bıktık çılgın projelerden…”

ABONE OL
25 Şubat 2024 11:58
“Bıktık çılgın projelerden…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara/ Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Anakent Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş 31 Mart’ta yapılacak Yerel Seçim çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerini sürdürüyor.

Yavaş, Evren ve Şereflikoçhisar ilçelerinin ardından aynı gün içerisinde Gölbaşı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışını gerçekleştirdi. CHP’nin Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı’nın da yer aldığı SKM açılışında Yavaş’ı Ankara Caddesi’ni dolduran halk büyük bir coşkuyla karşıladı.

“2019 yılında gerçek belediyeciliğin ne olacağını bütün Türkiye’ye göstereceğiz demiştik” sözleriyle konuşmasına başlayan Yavaş, şunları söyledi:

“Öncelikle ayrım yapmayacağız dedik. Bir Allah’ın kulu, bir mahalle muhtarı veya herhangi bir kişi, herhangi bir nedenden dolayı Ankara Büyükşehirden ayrımcılık gördüğünü iddia edemez. Hiç kimseyi ayırmadık, herkesi kucakladık, aynı şekilde devam edeceğiz. Beş yıl boyunca benim oy vermeyenlerle ilgili en ufak bir sitem dahi oluşturan bir cümlemi duymadınız. Rozetimizi çıkarttık. Genel seçim hariç siyaset yaptığımı da görmediniz. Hiçbir yerde fotoğrafımı, reklamımı görmediniz. Çünkü sizin paralarınızı kendi siyasi ikbalimiz için harcamak bizim için züldür.

Türkiye’de de sizler de her gittiğiniz yerlerde bunu duyurun. Bütün belediye başkanlarına, ‘Siz neden canlı yayınlamıyorsunuz?’ diye sorun bunu. Artık bu yolsuzluk işi belediyelerin sırtından, ülkenin sırtından kalksın. Zenginle fakir arasındaki uçurumu görüyorsunuz, ekonomik sıkıntıları görüyorsunuz. Bunun tek bir sebebi yolsuzluktur.

Bıktık artık çılgın projelerden, Türkiye çılgın projelerden bıktı. Çılgın proje yapıyoruz diye sizin alın terinizi hep böyle çöp projelere yıllardır gömdüler. İşbaşına geldik ki Ankara’da 232 köyde kanalizasyon yok. Ankara’da birçok köyde su yok. Öncelik bu mudur? Bunların büyük çoğunluğunu çözdük. Şimdi çöp projeye mi para harcayalım, gelir gelmez ihale ettiğimiz Mamak-Gölbaşı hattına mı? Ben iş başına geldiğimde ikaz ettiler, ‘Eğer bu hat yapılmaz bir arıza olursa Gölbaşı aylarca susuz kalacak’ dediler. İlk yaptığımız ihalelerden birisi odur.

5 bin 605 çiftçiye 2 milyon 150 bin kilogram tohum desteği, 2 bin 483 çiftçiye mazot desteği, 837 çiftçiye sulu gübre desteği, 2 bin 93 çiftçiye kendi kurduğumuz seralardan elde ettiğimiz sebze fidesi desteği bir de Belplas şirketimiz atık plastikleri toplayarak elde imal ettiği damlama sulama borusunu bütün çiftçimize dağıtıyoruz.

3 buçuk milyon metrekare. Türkiye’nin en büyük tarım ve rekreasyon alanı. 20 bin tane ağaç diktik. Meyve ağaçları da var. Dut zamanı dut çırpmaya, ceviz zamanı ceviz toplamaya Ankaralıları davet edeceğiz. 30 kadar bungalov ev var Ankara’daki aileleri orada misafir edip çocuklarına tarımı öğreteceğiz ve çocuklarımız artık meyve ve sebzenin manavda yetişmediğini öğrenecekler. 29 kilometre bisiklet yolu, 19 kilometre yürüyüş yolu var. İnşallah bütün Ankara bundan sonra hafta sonları oraya gelecek.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP