“Üniversite terkleri kaygı verici boyutlara ulaştı!”
  • OLAY NET
  • Eğitim
  • “Üniversite terkleri kaygı verici boyutlara ulaştı!”

“Üniversite terkleri kaygı verici boyutlara ulaştı!”

ABONE OL
17 Ocak 2024 17:08
“Üniversite terkleri kaygı verici boyutlara ulaştı!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı Gürsel Tekin, Türkiye’de ekonomik kaygılardan dolayı üniversiteyi terklerin sayısının kaygı verici boyutlara ulaştığına ileri sürdü.

CHP’lİ Tekin, 2018-2022 yılları arasında iki milyon öğrencinin üniversiteyi terk ettiğini, bu sayının 50 ilin nüfusunu geçtiğini belirtti.

Gürsel Tekin, üniversite terklerinin ardındaki nedenleri Eurostat verileri ile TÜİK istatistikleri ışığında değerlendirirken, AKP döneminde plansızca açılan üniversitelerin mezun olmadan ayrılan öğrenci sayısını artırdığını söyledi.

Eğitimin temel görevinin bireyin yaşam standartlarını yükseltmek olduğuna vurgu yapan Tekin, ekonomik krizle, mezuniyet sonrası iş bulamamanın öğrencileri üniversiteyi terk etmeye ittiğini belirtiyor.

Tekin, Türkiye’de 2021 ile 2022 yıllarında üniversiteyi terk eden öğrenci sayısının sırasıyla 338 bin 926 ve 389 bin 564 olduğunu, bu terklerin özellikle büyük kentlerde yoğunlaştığını, ayrıca İstanbul Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi gibi büyük üniversitelerin de ciddi kayıplar yaşadığını vurguladı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP