Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’den, Ukrayna’ya gönderilen gemilere ‘Montrö’ engeli

Türk makamları, İngiltere’nin Ukrayna’ya devrettiği mayın avlama gemilerinin boğazlardan geçişine

Türk makamları, İngiltere’nin Ukrayna’ya devrettiği mayın avlama gemilerinin boğazlardan geçişine izin vermeyeceğini duyurdu. Bunun ‘Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin ihlali anlamına geleceği belirtildi.

Eorunews’in haberine göre, Londra yönetimi geçen ay yaptığı açıklamada, Rusya ile savaşında Ukrayna’nın deniz operasyonlarını güçlendirmeye yardımcı olmak için iki Kraliyet Donanması mayın avlama gemisini Ukrayna Donanmasına devredeceğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, NATO üyesi Türkiye’nin, Ukrayna’daki savaş devam ettiği sürece gemilerin İstanbul ve Çanakkale boğazlarını kullanmasına izin vermeyeceğini müttefiklerine bildirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı ayrıca Türkiye’nin Karadeniz’de gerilimin tırmanmasını önlemek için Montrö Anlaşması’nı tarafsız ve titiz bir şekilde uyguladığını da ekledi.