DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


TCMB’de “aile” yönergesi…

TCMB’de “aile” yönergesi…

ABONE OL
19 Ocak 2024 13:14
TCMB’de “aile” yönergesi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası (TCMB) çalışanları, Başkan Hafize Gaye Erkan’ın ailesinin çalışanlara yönerge verdiğini, bankaya ait tesislerin ailesine sunulduğunu ileri sürdü.

Banka çalışanı Büşra Bozkurt, CİMER’e yazdığı şikâyet dilekçesinde, Erkan’ın babası Erol Erkan’ın yönetici gibi davrandığını, kendisini işten çıkardığını dile getirdi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre dilekçede, baba Erkan’a oda tahsis edildiği, yönergeleriyle çok sayıda personeli yerinden ve işinden ettiği belirtildi.

Ayrıca Erkan’ın “Biz sizin için Amerikalardan kalkıp geldik. Tüm düzenimiz bozuldu” sözlerine yer verildi.

Adını vermeyen bir banka yetkilisi ise Erol Erkan’a makam aracı ve makam odası tahsis edildiğini belirtirken, “Resmî görevi olmamasına rağmen birçok idari birime doğrudan talimat vermektedir” dedi.

İddiaya göre anne Gamze Erkan da torunuyla ilgilenmek için genellikle bankada bulunuyor ve çalışanlara yönerge veriyor.

Başkan Erkan, Aralık 2023’te verdiği söyleşide, “İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik” demişti.

TCMB Başkanı Erkan dün çıkan iddialara ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Erkan açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur. ABD’de ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim. Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım”.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP