“Ormanlık alanlar talan ediliyor…”

“Ormanlık alanlar talan ediliyor…”

ABONE OL
21 Ocak 2024 17:10
“Ormanlık alanlar talan ediliyor…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski CHP İstanbul Milletvekili, Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı Gürsel Tekin, AKP iktidarının rant alanlarına her gün yeni yerler eklediğini, halkın ekranları başında uzaya giden ilk Türk Astronota odaklandığını, ancak insanların gözü göklerdeyken, aşağıda, 6 milyon metrekarenin üzerinde arazi orman alanı dışına çıkarıldığını söyledi.

Duvar’dan Göksel Durutuna’nın haberine göre CHP’li Tekin, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Türkiye’nin toplam alan yüzölçümü 76 milyon hektar. Bunun 22 milyon hektarı orman alanıdır. Ve bu orman alanların korunması, geliştirilmesi ve yarınlara taşınması için gerekli çalışmalar yapılması gerekirken Cumhurbaşkanı kararıyla toplam 6 milyon 74 bin 411 metrekare orman arazisi biz ekranlarda uzaya bakarken tek imzayla talana açıldı. Orman sınırları dışında bırakıldı. Bu düzenleme, AKP iktidarının ülkeyi yandaşlarına peşkeş çekme politikalarında geldiği son noktadır. Rant söz konusu olduğunda hiçbir değeri gözü görmeyen AKP zihniyeti, her fırsatı değerlendirmekte çok uyanık davranıyor. Bu acımasız rant anlayışından acilen vazgeçilmelidir.

Türkiye artık alarm veriyor. İmar uygulamaları, rant ve talan için feda edilen orman alanları, yok edilen su kaynakları ile yarınlarımızı göremiyoruz. Söz konusu kararname, zaten talana açık olan ormanların daha çok talan edilmesinin önünü açacak. Biraz vicdanınız varsa ormanlara dokunmazsınız.

Bu doğal varlıkların zaafa uğratılması, kendi sonumuzun hazırlanması anlamına geliyor. Korkunçtur ki yararsız orman olabilir düşüncesine sahip bir iktidar tarafından yönetiliyoruz. Devlet ormanları, bütün halkın ormanlarıdır ve halk adına devlet tarafından korunup yönetilmek zorundadır. Bozuk ormanlar ıslah edilebilir. Yeniden orman vasfı kazanması için aynı vasıfta ağaçlar dikilebilir. Orman bozuk diye orman alanından vazgeçemezsiniz. Bu tür kararnameler asla halkın genelinin yararına olan kararnameler değildir”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP