AKP’nin Ankara ilçe belediye başkan adayları…

AKP’nin Ankara ilçe belediye başkan adayları…

ABONE OL
24 Ocak 2024 14:20
AKP’nin Ankara ilçe belediye başkan adayları…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Ankara’daki 25 ilçesindeki belediye başkan adaylarını açıkladı. AKP, Başkent’teki 25 ilçenin 20’sinde kendi aday göstereceği isimlerle yarışacak. 5 ilçede ittifak ortağı MHP’nin adaylarını destekleyecek.

Cumhurbaşkanı, ATO Congresium’da “AK Parti Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı”nda konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

31 Mart seçimlerinde partimizi ve Cumhur İttifakı’nı temsil edecek büyükşehir ve il başkan adaylarımızın ardından ilçe adaylarımızın tanıtımına devam ediyoruz. 30 Ocak Salı günü genel merkezimizin inşası tamamlanan yeni ek binasında seçim beyannamemizi milletimizle paylaşacağız.

Yarın İBB adayımız Murat Kurum, program ve proje tanıtımı ile bir süredir yürüttüğü kampanyasını resmen başlatıyor. Son yıllarda İstanbul gözü ve gönlü başka mecralarda olan bir yönetimin elinde resmen geriledi, tıkandı.

Ankara adayımız Turgut Altınok ve diğer adaylarımız da yakında aynı adımları atacaklar. Keçiören’de yazdığı hizmet destanı ile tarihe geçen Altınok kardeşimizin büyükşehir projeleri ile Ankara’nın altın çağına gireceğine yürekten inanıyorum.

“Bol bol şov yaptılar”

Söz verdiği şeylerden bazılarını çeşitli sebeplerden yapamayanlardan değil, yıllarca yönetimde kaldığı halde hiçbir şey yapmayanlardan bahsediyorum. Bol bol şov yaptılar.

“Bizim başka endişelerimiz de var”

Artık günler sayıyoruz. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Genç kardeşlerimizi yanımıza almaya var mıyız? 31 Mart akşamı, evet, zafer naraları ile Ankara’nın caddelerinde dolaşmaya var mıyız? Kendi aramızda aynı değerlendirmeyi fazlasıyla yapıyor, gereken müdahalelerde bulunuyoruz.

Bizim başka endişelerimiz de var. Seçim öncesi ne dedilerse, iş başına gelince tam tersini yapan bu zübük siyasetçi tiplemeleri ile gençlerimize kötü örnek teşkil etmemesini diliyorum.

Şehirlerimizin ihmal edilmişliği izaha muhtaç olmayacak kadar açıktır. Bunları söylerken amacımız polemik yapmak değil. Biz sadece milletin hissiyatını dile getiriyoruz. Bu muhasebeyi sadece muhalefet adayları için yapmıyoruz.

Gençler, başkalarının ne yaptığının, ne dolaplar çevirdiğinin bizim açımızdan önemi yok. Varsın onlar siyaseti basit bir toplama çıkarma işlemine indirgesinler. Varsın onlar siyaseti ikbal kapısı olarak görmeye devam etsinler, biz işimize bakacağız.

Emeklilere ek zam açıklaması

Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? Büyük ve güçlü Türkiye yolunu açıyor muyuz? Bir yandan tam kapasite seçime hazırlanırken diğer yandan şartlarımızı zorlama pahasına milletimizin beklentilerini karşılayacak politikaları da hayata geçiriyoruz.

Emeklilerimizin refah seviyelerini yükseltmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının artış oranını memur emeklilerimizle aynı seviyeye yükseltme kararı aldık. Meclisimizin de onayıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarında ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49.25 olarak uygulayacağız.

Devletimizin imkanları arttıkça bundan ömrünü ülkemize hizmete adamış emeklilerimizin de istifade etmesini sağlayacağız. Biz tüm bu adımları atarken muhalefetin nelerle meşgul olduğunu sizler de takip ediyorsunuz.

AKP’nin Ankara ilçe adayları şöyle açıklandı:

Akyurt: Hilal Ayık

Altındağ: Veysel Tiryaki

Ayaş (Cumhur İttifakı adayı): Mehmet Kirazdibi

Bala: Ahmet Buran

Beypazarı: Tuncer Kaplan

Çamlıdere: Hazım Caner Can

Çankaya: Duhan Kalkan

Çubuk: Baki Demirbaş

Elmadağ: Eyyüp Tekiner

Etimesgut: Enver Demirel (Cumhur İttifakı adayı)

Evren: Hüsamettin Ünsal

Gölbaşı: Ramazan Şimşek (Cumhur İttifakı adayı)

Güdül: Muzaffer Yalçın

Haymana: Özdemir Turgut

Kazan: Serhat Oğuz

Kalecik: Erdal Dal

Keçiören: Zafer Çoktan

Kızılcahaman: Süleyman Acar

Mamak: Asılm Balcı

Nallıhan: İsmail Öntaş (Cumhur İttifakı adayı)

Polatlı: Levent Çağlancı (Cumhur İttifakı adayı)

Pursaklar: Ertuğrul Çetin

Sincan: Murat Ercan

Şereflikoçhisar: Memiş Çelik

Yenimahalle: Abdulkadir Aydoğan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP