“Kızıl Goncalar” için RTÜK’e çağrı yaptılar!

“Kızıl Goncalar” için RTÜK’e çağrı yaptılar!

ABONE OL
21 Aralık 2023 12:54
“Kızıl Goncalar” için RTÜK’e çağrı yaptılar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fox TV’de ilk bölümü yayınlanan başrollerinde Özcan Deniz ile Özgü Namal’ın yer aldığı “Kızıl Goncalar” dizisi Yeni Şafak ve Akit’le birlikte Mil Diyanet Sen’in tepkisine neden oldu.

Dizinin ilk bölümü bile yayınlanmadan, fragmanında geçen “Görev yaptığım yerdeki tarikat vardı ya Ahiler, onlardan biriyle yolum kesişti”, “Bunlar yıllarca insanların inançlarını kullandılar. Korku salarak, ümit dağıtarak… Dikkat et, çok mülayim görünürler ama her şey beklenir” sözleri nedeniyle tepki gösterilmesine neden olmuştu.. Yapım şirketi daha sonra tanıtım filminde geçen “Ahiler” ifadesini çıkarmıştı.

Dizide konu edilen kurmaca tarikatın adı “Faniler” oldu.

Yeni Akit ve Yeni Şafak ilk bölümü önceki gün yayınlanan diziyi aynı ifadelerle hedef aldı: “İslam düşmanlığını her fırsatta gözler önüne seren FOX TV için sosyal medya harekete geçti. İslam’ı, Tarikat ve Ahileri hedef alan sözlere Müslümanlar sessiz kalmadı. Skandal dizi ve yayınları yüzünden ‘RTÜK FOX TV İslam düşmanlığı yapıyor’ denilerek defalarca kez şikayet edilen kanal için RTÜK yeniden göreve çağrıldı.”

‘Kızılcık Şerbeti yetmedi…’

Öte yandan Mil Diyanet-Sen adlı gerici sendika da dizinin yasaklanmasını istedi. Sendikanın genel başkanı Celaleddin Gül “Kızılcık Şerbeti yetmedi, şimdi de Kızıl Goncalar skandalı” başlığıyla bir yazılı açıklama yaptı.

Gül açıklamasında “Son dönemlerde yeni dizi sezonunun başlamasıyla beraber, bazı kanallarda yayınlanmaya başlanan dizilerdeki din düşmanlığı ve ahlaksız sahneler aziz milletimizin sabrını zorlamaktadır” sözlerine yer verdi.

Aile Bakanlığı, Diyanet ve RTÜK’ün “İslam düşmanlığı yapan dizilere son vermek için” bir araya gelmesini isteyen Gül, dizinin yasaklaması için “RTÜK’ü göreve davet ettiklerini” belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP