Hemzemin geçitler can alıyor!

Hemzemin geçitler can alıyor!

ABONE OL
19 Aralık 2023 12:47
Hemzemin geçitler can alıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Uraloğlu’na hemzemin geçitlerde kaç kişinin yaşamını yitirdiğini sordu.

Gürer, “2003-2023 yılları arasında kaç lojman yıkılmıştır?

Kaç liman özelleştirilmiştir?

Kaç kaza olmuştur?

Bu kazalarda kaç kişi yaşamını yitirmiştir?” sorularına yanıt istedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularına yanıt veren Bakan Uraloğlu,  “Derince, Bandırma, Samsun, İskenderun ve Mersin Limanları İşletme Hakkı Devir yöntemiyle özelleştirilmiştir. TCDD tarafından Haydarpaşa ve İzmir Limanları işletilmektedir” açıklamasında bulundu.

2003-2022 yılları arasında hemzemin geçit ile çarpmalar dahil 4.506 adet kaza oluştuğuna vurgu yapan Bakan Uraloğlu, kazalarda 1.642 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, son yirmi yıl içerisinde Bakanlıklarına bağlı kuruluşlara ait 496 adet lojmanın çeşitli gereçlerle yıkıldığını belirtti.

CHP’li Gürer, 20 yılda 1.642 kişinin hemzemin geçitlerde can vermesini ciddi bir kayıp olduğunu belirterek, “Bu bağlamda birden çok neden olsa da günümüzde halen hemzemin geçitte bir nedenle can verilmesi anlaşılır bir durum değildir. Her türlü önlem ve düzenleme de bu bağlamda sağlanmalıdır” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP