Asgari ücret 23 bin lira olmalı

Asgari ücret 23 bin lira olmalı

ABONE OL
12 Aralık 2023 11:30
Asgari ücret 23 bin lira olmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün toplanan Asgari Ücret Saptama Komisyonunun ardından siyasilerden açıklamalar geliyor.

Asgari Ücret Saptama Komisyonunun yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki ilk toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapıldı. İlk toplantıda asgari ücret için herhangi bir rakamın konuşulmadığı bildirildi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, asgari ücretin en az 23 bin lira seviyesine yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Erbakan şunları söyledi:

“Asgari ücrete yılda bir kereden fazla zam yapılamaza diye bir yönetmelik yoktur. Böyle bir enflasyonist ortamda tek bir defa zam yapmak asgari ücretlinin aleyhine olacak bir gelişmedir. Merkez Bankası Başkanı, mayıs 2024 enflasyon tahminini yüzde 75 olarak belirtmiştir. 2023 yılında asgari ücrete iki defa zam yapıldığı halde, bugün gıda ihtiyacını dahi karşılayamayacak duruma gelmiştir.”

“Dolayısıyla siz yüzde 36’lık bir oranla ve bir defaya mahsus zam yaptığınız takdirde 2024 yılında milyonlarca asgari ücretliyi açlığa mahkum etmiş olursunuz. Burada tüm yetkilileri, ‘önce millet’ anlayışı ile hareket etmeye davet ediyoruz. İki asgari ücretin en azından yoksulluk sınırında olması gerektiğini söylüyoruz. Yani  bu da demek oluyor ki bugünkü yoksulluk sınırını hesap edersek, asgari ücretin 23 bin lira seviyesine getirilmesi gerekir ki en azında bir ailede iki asgari ücret alındığı zaman o aile yoksulluk sınırı altında kalmadan devam edebilsin.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP