Ankaragücü Başkanı Koca tutuklandı…

Ankaragücü Başkanı Koca tutuklandı…

ABONE OL
13 Aralık 2023 10:59
Ankaragücü Başkanı Koca tutuklandı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırıda bulunan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın tutuklandığını açıkladı.

Bakan Tunç, olayla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak gözaltındaki diğer iki kişiyle birlikte Faruk Koca’nın ‘kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak’ suçundan tutuklandığını duyurdu.

Euronews’de yer alan habere göre, sevkedildiği adliyece tutuklanan MKE Ankaracü Başkanı Faruk Koca, ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmedi.

Olayın hakemin ‘tahrik edici’ davranışları nedeniyle meydana geldiğinin savunan Koca ifadesinde, amacının tükürmek olduğunu ve attığı tokadın da kırığa neden olmayacağını söyledi.

Olay sonrası tutuklanan Koca ifadesinde şunları söyledi:

“Üzerime atılı suçlamayı anladım. Ben bu konu ile ilgili olarak savcılıkta ve kollukta ifade vermiştim. Bu ifadelerimi aynen tekrar ederim. Üzerime atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu, daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebi ile de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim. Söyleyeceklerim bu kadardır.”

Ne olmuştu?

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Süper Lig’in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra sahaya inerek hakem Halil Umut Meler’e saldırdı.

Eryaman Stadı’nda maçın son düdüğü çalınca sahaya giren Faruk Koca, orta hakem Meler’e yumruk attı. Meler’in gözünde aldığı darbe sebebiyle şişlik oluştu. Yere düşen hakem, etraftakilerce de tekmelendi.

Faruk Koca kimdir?

53 yaşındaki Başkanı Faruk Koca 2021’de yapılan genel kurulda oyların çoğunluğunu alarak Ankaragücü’nün başkanı seçildi.

Faruk Koca, Ankara 1. Bölgeden AKP milletvekili olarak seçilmiş, 22’nci ve 23’üncü dönem milletvekilliği görevinde bulunmuştu.

Faruk Koca, Aralık 2022’de TFF’den centilmenlik ödülü almıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP