Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yine söz aynı: Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz!

Olaynet– Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Plan

Olaynet– Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçe görüşmelerinin ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Işıkhan, dar gelirlilerin yaşadıkları sıkıntıyı yok sayarak, yanıtlarında tüm bakanların fırsat buldukça yinelediği gibi emekliyi, kamu görevlisini, işçileri enflasyona ezdirmeyeceklerini belirterek şöyle dedi:

“2002-2023 yılları arasında aylıklara seyyanen ya da oransal yapılan artışlar ve emeklilerimize verilen bayram ikramiyeleriyle, en düşük emekli aylığı alan işçi emeklisi yüzde 96, tarım işçisi emeklilerimize yüzde 130, esnaf Bağ-Kur emeklilerine yüzde 234, tarım Bağ-Kur emeklilerine yüzde 655, emekli sandığı memur emeklilerine de yüzde 72 oranında reel olarak artış gerçekleştirildi.”