DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Türk lirasına geçiş zamanı (mı?)!

Türk lirasına geçiş zamanı (mı?)!

ABONE OL
30 Kasım 2023 14:12
Türk lirasına geçiş zamanı (mı?)!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Sanayi Odası Meslek Komiteleri Toplantısı’na katılan Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, “Türk lirasına geçiş zamanının geldiğine inanıyoruz. Bunun en doğrudan yansımalarını mevduat gelişmelerinde görüyoruz” açıklamasını yaptı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre Erkan, piyasalarda öngörülebilirliğin arttığını, rezervlerde de artış gözlendiğini belirterek, “Yakın dönemde rezervlerde gözlenen artışta Körfez Ülkeleri’nin yanı sıra batılı fon girişlerinin de etkisi görülmüştür” dedi.

Erkan, konuşmasında dezenflasyon sürecine iş dünyasının da destek vermesi gerektiğine işaret ederken, “Biz üzerimize düşeni yaptığımız ve yaptıklarımız üzerinden bizi değerlendirip bu patikaya olan inancınızı pekiştirirseniz, enflasyonu bu patika üzerinde oturtup dezenflasyonu minimum maliyetle gerçekleştirmemiz mümkün olabilecektir. Biz üzerimize düşeni yaparken şu ya da bu sebeple ‘algı, kabul, itibar’ üçlüsü devreye girmiyorsa, enflasyonu daha yüksek bir maliyetle de olsa bu patikaya oturtmaya azimli ve kararlıyız” sözlerini kullandı.

Öte yandan TCMB Başkanı Erkan, Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu’nun (IFC) üst düzey yöneticileri ile dün İstanbul’da bir araya geldi. Dünya Bankası’nın Türkiye’ye mevcut 17 milyar dolarlık finansmana ek olarak 18 milyar dolar daha finansman sağlayacağı öğrenildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP