“Hançer tutan ellerin, iyilik meleği olmadığını Kılıçdaroğlu’nun bilmesi gerekiyordu”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Hançer tutan ellerin, iyilik meleği olmadığını Kılıçdaroğlu’nun bilmesi gerekiyordu”

“Hançer tutan ellerin, iyilik meleği olmadığını Kılıçdaroğlu’nun bilmesi gerekiyordu”

ABONE OL
7 Kasım 2023 14:12
“Hançer tutan ellerin, iyilik meleği olmadığını Kılıçdaroğlu’nun bilmesi gerekiyordu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin konuşan Bahçeli, Özgür Özel‘i ve Kemal Kılıçdaroğlu‘nu; Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve tutuklu gazetecilere gönderdiği selamlar üzerinden yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi:

* Siyaset soğuk tandırdan sıcak ekmek alma hesabı yapanların, rüyasında sinek avına çıkanların, yalanı kana kana içip de bir damla hakikati yudumlamaktan aciz olanların harcı olamaz.

* Türk siyasetinin bir ahlak reformuna, yeni bir kalkınma hamlesine, bir toparlanmaya ihtiyacı vardır. Bunu da MHP ve Cumhur İttifakı gerçekleştirmeye muktedirdir. Günübirlik siyaset yapmıyoruz, güdümlü siyaseti tanımıyoruz. Kuru gürültüden ibaret bir siyaseti takmıyoruz. Her söylenene kulak kabartmıyoruz. Kof söyleyene, boş söyleyene, çok söyleyene aldırmıyoruz.

* Bugün hepimizin öncelikli görevi dünyadaki yaşanan gelişmeleri kavramak ve insanlığın ortak geleceğini adil ve sağ duyulu teklifler getirmektir. Daha huzurlu, güvenli ve gelişmiş bir Türkiye önceliğimizdir. Hiçbir engel yolumuzu kesemeyecektir. MHP olarak stratejik hedeflerimizi isabetle belirledik. Gündeme hakim olmanın yanında gelişmelere hakkaniyete saygılı bir üslupla yorumlamak başlıca gayemizdir. Hiçbir zaman çorak yere tohum ekmedik. İlkelerimizden ödün vermedik, irademizden şaşmadık, tutarlılığımızdan vazgeçmedik.

* Kılıçdaroğlu’nun “Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım” lafı gecikmiş bir itiraf, beyhude bir sızlanmadır. Hançer tutan ellerin, yanına yöresine geldiğinde iyilik meleği olmadığını Kılıçdaroğlu’nun da bilmesi gerekiyordu. CHP’deki kurultay bizim konumuz değildir. Bize hayırlı olsun demek düşer.

* Üzüldüğümüz husus Atatürk’ün kurduğu partinin büyük kurultayında şehitlere rahmet dilemek yerine casuslara, teröristlere, işbirlikçilere, kiralık gazetecilere selam gönderilmesidir. Kalem selamdan; selam kelamdan önce gelir. Selam Allah’ın selamıdır ancak teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demektir. Biliniz ki bu tiplerden millete hayır gelmez, gelemez, gelemeyecektir. Biz Türkiye yüzyılı hedeflerini inşanın peşindeyiz. Tavsiyem odur ki hiç kimse hesap hatası yapmasın.

* Teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demektir. Milli mücadele inkar edilmiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetleri hiç edilmiştir. CHP yönetimine diyorum ki Selahattin Demirtaş teröristtir, HEDEP bölücüdür. Siyasetteki nifak tohumu ve ayrık otudur. Osman Kavala sorosçudur, suçludur ve cezasını çekecektir.

* Kalıcı barış için yarın bile çok geçtir. Duamız ve desteğimiz Filistinli kardeşlerimiz içindir. İsrail terörüne karşı Türkiye’nin duruşu sağlamdır. Filistinde soykırımın yapıldığı bu dönemde zalimlerin karşısında mazlumların yanında durmalıyız. Çocukların katline sessiz kalamayız. Bebeklerin yürek parçalayan haline sessiz kalamayız. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın anlayışı bozuk bir anlayış. O yılanın bize de dokunacağını görmek mecburiyetindeyiz.

* Dünyanın kalbi Türk kuşağında atmaktadır. Barış Türk kuşağının müjdesidir. Türk devletleri zirvesi 3 Kasım’da Kazakistan’da yapılmıştır. Zirve dünyaya bir mesaj vermiştir. Türk dünyasını beraberlik ruhu her alanda gerçekleşmiştir. Önümüzdeki yüzyıl ikinci Türk yüzyılı olacaktır.

* O Türk milletinin ortak milli değeridir. Türk nesilleri her daim saygıyla anacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve rahmetle anıyorum. Türk Milleti hiçbir güce eğilmeyecek.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP