Irak ile Suriye’ye asker gönderme tezkeresinin süresi uzatılıyor 
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Irak ile Suriye’ye asker gönderme tezkeresinin süresi uzatılıyor 

Irak ile Suriye’ye asker gönderme tezkeresinin süresi uzatılıyor 

ABONE OL
6 Ekim 2023 13:30
Irak ile Suriye’ye asker gönderme tezkeresinin süresi uzatılıyor 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Irak ve Suriye’ye asker gönderme tezkeresinin süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, Meclis Başkanlığına sunuldu.

Tezkerenin süresi 30 Ekim 2023 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Meclis’e gönderilen tezkerede, Türkiye’nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde yaşanan gelişmeler ve süre giden çatışma ortamının, milli güvenlik açısından taşıdığı risk ve tehditlerin artarak sürdüğü belirtildi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Türkiye’nin komşusu Irak’ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfettiğine vurgu yapılan tezkerede, Irak’ta PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesinin bölgesel barışa, istikrara Türkiye’nin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı tezkeresinde, “Suriye’de, sınırımıza mücavir alanlarda PKK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere mevcudiyetini sürdüren terör örgütleri, ülkemize, ulusal güvenliğimize ve sivillere yönelik eylemlerini sürdürmektedir” denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP