Brüksel’de terör taraftarları vurdu 

Brüksel’de terör taraftarları vurdu 

ABONE OL
17 Ekim 2023 18:18
Brüksel’de terör taraftarları vurdu 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir kişinin açtığı ateş sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi.

Yerel basına göre, saat 19.15’te turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d’Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde silahla rastgele ateş açtı.

Saldırı sonucu EURO 2024 Belçika-İsveç maçını izlemek için gelen İsveç yurttaşı 2 kişi yaşamını yitirdi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre görüntülerde, zanlının birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği, ateş etmeye orada da devam ettiği ve gözden kaybolduğu görüldü.

Kral Baudouin Stadyumu’na 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen saldırıda, kaç kişinin yaralandığına ilişkin bilgiye ise henüz ulaşılamadı. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi.

Brüksel’de tehlike seviyesi en yükseğe; 4’e çıkarılırken, ülkenin diğer yerlerinde seviye 3 olarak belirlendi. Federal Savcılığın olayı terör saldırısı olarak değerlendirerek, operasyon başlattığı öğrenildi.

Bu arada Belçika-İsveç maçı devam ederken yaşanan olay nedeniyle İsveç takımı maça çıkmadı. İsveç Milli Takımı oyuncuları, ölen kişilerin İsveçli olması nedeniyle maçın ikinci yarısına çıkmama kararı aldı ve mücadele ilk yarıda 1-1’lik skorla askıya alındı. Mücadele güvenlik eylemi nedeniyle resmen ertelendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP