“Anakentler sosyal konut yapsın…”

“Anakentler sosyal konut yapsın…”

ABONE OL
6 Ekim 2023 12:49
“Anakentler sosyal konut yapsın…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin/ Olaynet– Anakent Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ekonomi Gazetesi’nin düzenlediği Yeni Yüzyılda Ekonomi Panelinde yaptığı konuşmada orta gelirlilerin bırakın konut sahibi olmasının, kiralama şansının da her gün biraz daha kalamadığına vurgu yaptı.

Sosyal konutların kentler için bir gereksinim olduğunu, ancak projelerin doğru bir şekilde yaşama geçirilmesinin gerektiğini belirten Seçer, şunları söyledi:

“TOKİ sosyal konutlar yapıyor, hiç kimseye de sormadan. Bunu da bir eleştiri olarak alınmasını istiyorum. Ben her ortamda sosyal konut yapalım diye söylüyorum. Nüfusumuz 2.5 milyon; depremzedeler, Ruslar, Ukraynalılar, Suriyeliler var. Kira ve konut fiyatları almış başını gitmiş. Orta geliri olan bir insanın bırakın konut satın almayı kiralama şansı kalmamış. Sosyal konut yapılsın. Ama yol, altyapı, arıtma, su yok. Kim yapacak? Büyükşehir yapacak. Temel atmışsın, binayı çıkıyorsun, Büyükşehir’in orada imarı yok. İmar olmayan yere Büyükşehir nasıl altyapı yapsın, imar yolu olmasa yolu nasıl açsın? Bir taraftan yatırım ama bir taraftan siyasi saiklerle yaptığınız göz boyayıcı yatırım geleceğe dair çok ciddi sorunları da beraberinde getiriyor.” 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP