Tanrıkulu için fezleke…

Tanrıkulu için fezleke…

ABONE OL
19 Eylül 2023 15:50
Tanrıkulu için fezleke…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke TBMM’ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik iddiaları nedeniyle Tanrıkulu hakkında Adalet Bakanlığından soruşturma izni istemişti.

Bakanlığın soruşturma izni vermesinin ardından başsavcılık Tanrıkulu hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” ve “Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama” suçları yönünden tanzim olunan fezlekeyi Adalet Bakanlığına göndermişti.

Sezgin Tanrıkulu, bağlandığı TV100 kanalında şu ifadeleri kullanmıştı:

“TSK’nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. TSK değil mi 12 Eylül’de faşist darbeyi yapan, bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan. Takip ettiğim davalar var Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde, 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi, AİHM kararıyla sabit hale gelen? TSK ordumuzdur ama eleştiriden azade değildir. Eleştirel yaklaşırız, bizler de soru sorarız, doğru olup olmadığını sorarız. En azından TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla sorarız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP