Kim Jong-un’un gizemli Rusya seyahati 

Kim Jong-un’un gizemli Rusya seyahati 

ABONE OL
6 Eylül 2023 15:35
Kim Jong-un’un gizemli Rusya seyahati 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BBC’nin ABD’deki ortağı CBS’e konuşan bir Amerikalı yetkili, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un bu ay Rusya’ya giderek Vladimir Putin’le silah ticaretini görüşmeyi planladığını söyledi.

Ekonomist Dergisi’nin haberinde etkiliye göre gündem, Kuzey Kore’nin Ukrayna’daki savaşta kullanılmak üzere Rusya’ya silah sağlaması olacak.

Görüşmenin yeri ise bilinmiyor. New York Times gazetesine konuşan kaynaklar ise Kim’in zırhlı treniyle yolculuk yapmayı planladığını, bu yüzden Rusya’nın doğu yakasındaki Vladivostok kentinin tercih edilebileceğini söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, silah satışının gerçekleşmesi durumunda Kuzey Kore’ye yaptırımların artacağını söyledi, “Kuzey Kore’nin daha önce yaptığı açıklamalara sadık kalarak Rusya’ya silah satmamasını talep ediyoruz” dedi.

Beyaz Saray kısa süre önce iki ülke arasındaki silah ticareti görüşmelerinin “aktif bir şekilde ilerlediğini” açıklamıştı.

John Kirby, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun temmuz ayında Kuzey Kore’ye yaptığı ziyarette, Pyongyang yönetimini Moskova’ya silah satışına ikna etmeye çalıştığını aktarmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP