“AB ile yolları ayırabiliriz!” 

“AB ile yolları ayırabiliriz!” 

ABONE OL
18 Eylül 2023 15:37
“AB ile yolları ayırabiliriz!” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’ye hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye ilişkin hazırlanan 2022 raporunu kabul eden Avrupa Parlamentosuna (AP) ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekonomist Dergisi’nde yer lalan habere göre Erdoğan, “Avrupa Birliği (AB), Türkiye’den kopmanın gayreti içerisindedir. Biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmemizi yaparız. Bu değerlendirmelerden sonra AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz” dedi.

AP, Türkiye raporunda Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin “mevcut koşullar içinde” yeniden başlatılamayacağını belirtirken, AB’ye üyelik yerine daha “gerçekçi” bir çerçeve bulmaya yönelik sürecin başlatılmasını tavsiye etmişti.

Erdoğan, İsveç’in NATO üyeliği konusunda da “Batı ‘İsveç, İsveç, İsveç’ diyor. Biz de diyoruz ki parlamentomuz karar vermedikten sonra evet veya hayır dememiz mümkün değil, öncelikle İsveç’in üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım. Yasayı hazırlamak yetmez, yasayı uygulamak gerekir. Kalkıp da teröristleri İsveç polisinin koruması altında gösteriye sevk ediyorlarsa, bunlar görevini yerine getirmiyor” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP