Wagner lideri uçak kazasında öldü 

Wagner lideri uçak kazasında öldü 

ABONE OL
24 Ağustos 2023 15:31
Wagner lideri uçak kazasında öldü 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), bugün Tver’de düşen uçakta Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in öldüğünü bildirdi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Rosaviatsiya, Tver’de düşen ve 10 kişinin öldüğü özel jette bulunanların isimlerini açıkladı.

Uçakta yer alan yolcu listesinde Prigojin’in yanı sıra yardımcısı ve Wagner’in kurucularından Dmitriy Utkin ile Sergey Propustin, Yevgeniy Makaryan, Aleksandr Totmin, Valeriy Çekalov, Nikolay Matuseyev’in isimleri yer aldı.

Yaşamını yitiren 3 kişilik mürettebatın da Aleksey Levşin, Rustam Karimov ve Kristina Raspopova olduğu açıklandı. Wagner’e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü öne sürülüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “şefi” olarak bilinen ve Rus yönetimine isyan başlatan Prigojin, birçok ülkede faaliyet gösteren paramiliter grubu Wagner’in Ukrayna savaşında rol oynamasıyla ön plana çıktı.

Prigojin, son aylarda defalarca Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yu ve Rus Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov’u “beceriksizlikle” ve Ukrayna’da savaşan Wagner birimlerini kasten yetersiz ikmalle suçlamıştı.

Prigojin, beraberindeki paralı savaşçılarla 24 Haziran’da Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. İsyan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun araya girmesiyle sona ermişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP