DOLAR

34,1181

0.29%
EURO

38,1634

0.23%
ALTIN(gr)

2.877,08

1,71%
BİST 100

9900.25

1,71%
Putin, Erdoğan’dan destek istedi 

Putin, Erdoğan’dan destek istedi 

ABONE OL
3 Ağustos 2023 11:18
Putin, Erdoğan’dan destek istedi 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede tahıl dışsatımı yapmak, Batı yaptırımlarını fiilen aşmak için Türkiye’den destek istedi.

Ekonomist Dergisi’nde yer alan habere göre Putin, Erdoğan ile yaptığı görüşmede BM ile Türkiye’nin girişimiyle oluşturulan Karadeniz Tahıl Koridoru anlaşmasına Moskova’nın talepleri yerine getirilmediği durumda geri dönmeyeceğini doğrulamıştı.

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, “En muhtaç ülkelerin gıda ihtiyaçları göz önüne alındığında, Rus tahılını sevkiyatına izin verilmesi için seçenekler üzerinde çalışılıyor (…) Türkiye ile bu alanda işbirliği yapma isteği var” denildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede iki lider, Putin’in Türkiye’ye ziyareti konusunda aynı düşüncede buluştu.

Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesi için Rusya’nın gönderdiği yangın söndürme uçağı için mevkidaşına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus turistlerin de Türkiye’ye ilgilerinin giderek artmasından duyduğu memnuniyet ile ortak gayretlerle bu yıl turizmde rekor kırılacağına olan inancını dile getirdi.

Rusya-Ukrayna Savaşı sürecinde gerilimi tırmandıracak adımların atılmaması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “barış köprüsü” olarak değerlendirdiği Karadeniz Girişimi’nin önemine vurgu yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP