İktidarın seçim ekonomisinin yükü yurttaşın sırtında…
  • OLAY NET
  • Gündem
  • İktidarın seçim ekonomisinin yükü yurttaşın sırtında…

İktidarın seçim ekonomisinin yükü yurttaşın sırtında…

ABONE OL
21 Ağustos 2023 12:06
İktidarın seçim ekonomisinin yükü yurttaşın sırtında…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, iktidarın seçim ekonomisinin bütün yükünü yurttaşın sırtına yüklediğini belirterek, ÖTV, KDV ve harçlardaki büyük artış, rekor kıran enflasyonla birlikte yurttaşın borç yükü altında ezildiğini belirtti.

Kötü ekonomi yönetimiyle birlikte, yurttaşın yaşamını sürdürebilmek, temel gereksinmelerini karşılayabilmek için bankalara tutu bırakıldığını ileri süren Bulut, bankalara ile finans kuruluşlarına olan bireysel kredi, kredi kartı borç tutarının 4-11 Ağustos haftasında 25,1 milyar lira artarak 2 trilyon 343 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Borçlanmada rekor yaşandığının vurgulayan Bulut, şunları söyledi:

“Aynı haftada tüketici kredilerinde 6,9 milyar, kredi kartı borç bakiyesinde ise 18,2 milyar liralık artış yaşandı. Yılın ilk 8 ayında tüketici kredileri yüzde 30,4 artarak 1 trilyon 461 milyar liraya, kredi kartı borç bakiyesi ise yüzde 94,4 oranında artarak 882 milyar liraya kadar çıktı. Bankaların zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları vatandaşlardan olan kredi alacakları ise yılbaşından bu yana 7,1 milyar liralık artışla 37,4 milyar liraya çıktı. UYAP üzerinden açılan ve icra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı 21 milyon 783 bin oldu.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP