Rusya’dan Türkiye’ye “Azov” tepkisi

Rusya’dan Türkiye’ye “Azov” tepkisi

ABONE OL
10 Temmuz 2023 13:23
Rusya’dan Türkiye’ye “Azov” tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Rusya, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy’nin Türkiye’de tutulan beş Azov Taburu komutanını ülkesine götürmesinin yapılan tutsak takası anlaşmasının kötüye kullanıldığını duyurdu.

Ekonomist Dergisi’nde yer alan habere göre, Rusya’ya karşı Azovstal Çelik Fabrikası’ndan üç ay boyunca Mariupol şehrini savunarak Ukrayna’da sembol durumuna gelen Azov Taburu iki ülke arasında yapılan anlaşmanın ardından Moskova’ya teslim olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucu 21 Eylül 2022’de 200 savaş tutsağının değiştirlmesini için anlaşıldı.

Anlaşma çerçevesinde Azov Taburu komutanlarının savaş bitene dek Türkiye’de kalacağı açıklandı.

Ancak Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy Türkiye’ye yaptığı ziyaret dönüşünde beş komutanı da yanında götürdü.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, komutanların Ukrayna’ya gitmesiyle Türkiye’nin esir takası anlaşmasını kötüye kullandığını öne sürdü.

“Bizi kimse bu konuda bilgilendirmedi” diyen Peskov, anlaşmaya göre bu kişilerin Türkiye’de kalması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin baskı altında olduğu için bu kararı aldığını ileri süren Kremlin sözcüsü, komutanların ülkelerine götürülmesini Ukrayna’nın karşı saldırısının başarısız olmasına bağladı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP