DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Faiz öngörüleri belli oldu

Faiz öngörüleri belli oldu

ABONE OL
20 Haziran 2023 14:50
Faiz öngörüleri belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Morgan Stanley, TCMB’nin perşembe günü yapacağı toplantıda politika faizini 11,5 puan artırarak yüzde 20’ye çıkarmasını, öte yandan iletişimde enflasyona odaklanılması ve kademeli deregülasyon yapılmasını beklediklerini ileri sürdü.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre banka ekonomistleri, “İlk adımların politika faizinin enflasyon beklentileriyle arasındaki büyük farkı kapamayı hedefleyeceğini düşünüyoruz. PPK, enflasyon beklentilerini yönetmeyi hedeflemek amacıyla büyük olasılıkla daha fazla faiz artış sinyali verecek” sözlerini kullandı.

Bank of America (BofA) ise TCMB’nin politika faizini yüzde 25 seviyesine yükseltmesini bekliyor.

BofA ekonomistleri tahminlerinden daha düşük bir faizin, faiz koridoru ya da daha fazla faiz artışı sinyaliyle desteklenebileceğini belirtti.

Deutsche Bank ise banka bu haftaki toplantıda faizlerin yüzde 20’ye çıkarılmasını beklediklerini ancak faiz artışının boyutu yanında TCMB’nin iletişim dili gibi faktörlerin de eşit derecede önemli olduğunu belirtti.

Banka buna örnek olarak TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın karar sonrası yayımlanacak metinde, gerekmesi halinde daha fazla parasal sıkılaştırma taahhüt etmesi ve makro ihtiyati tedbirlerin nasıl yönetileceği gibi konularda iletişim dilinin nasıl kullanılacağını öne çıkardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP