DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Sigaraya zam beklentisi…

Sigaraya zam beklentisi…

ABONE OL
16 Mayıs 2023 19:20
Sigaraya zam beklentisi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 yılı ile birlikte sık sık gündeme gelen sigara zamlarına yenileri eklenmeye devam ediyor. Sürekli olarak zamlanan sigara fiyatları son olarak yılbaşında zam almıştı. Son aylarda üst üste gelen haberler ile sigara fiyatlarına zam beklentisi duyuruldu.

Tele1’in haberine göre, seçimlerden öncesine kadar gelen zam haberleri ilk turun bitmesiyle birlikte yenilenmeye devam ediyor. Sigara tüketicilerini isyan ettirecek zammın ilerleyen günlerde beklenmesi bekleniyor.

Yükselen enflasyon ve ekonomik sıkıntılar sonucunda sigara fiyatlarının zam almasına dair iddialar yer alıyor. Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş tarafından daha öncesinde zamlara dair açıklamalar gelmişti. Peki sigara fiyatlarına ne kadar zam yapılacak?

ZAM BEKLENTİSİ

Sigara fiyatlarında beklenen zamlar ile birlikte paket fiyatının 45 TL ile 50 TL seviyelerine kadar yükselmesi gündemde yer alıyor. Milyonlarca vatandaş tarafından kullanılan tütün ürünlerinde yapılan zam ile birlikte tiryakiler isyan edecek.

Paket fiyatlarında 5 – 10 TL arasında bir zam yapılması bekleniyor. Zammın ne zaman yapılacağına dair henüz net bir tarih paylaşılmadı. Fakat seçimlerden sonra zamların yapılması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP