Islak imzalı tutanak karmaşası sürüyor!

Islak imzalı tutanak karmaşası sürüyor!

ABONE OL
18 Mayıs 2023 14:38
Islak imzalı tutanak karmaşası sürüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP, bazı sandık sonuçlarında uyuşmazlık tespit ettiğini açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Cumhurbaşkanlığında 2 bin 269, milletvekilliğinde 4 bin 825 sandıkta uyuşmazlık saptandığını söyledi.

Türkiye’de 14 Mayıs seçimleri sonrasında bazı sandıklardan çıkan ıslak imzalı tutanaklar ile Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) paylaştığı verilerin uyuşmaması ile ilgili anlaşmazlık sürüyor.

Seçmen, partileri oylara sahip çıkmaya çağırırken, Ankara’da 17 Mayıs akşamı bir grup genç YSK Ankara İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulu önünde eylem başlattı, 10 kişi gözaltına alındı.

YSK Başkanı Ahmet Yener, sosyal medyada gündem olan paylaşımlara ilişkin yaptığı açıklamada “Sosyal medyada paylaşılan görsellerin YSK ile ilgisi yoktur. Asılsız iddialara itibar edilmemelidir. Süreç şeffaf şekilde devam etmekte ve süreçte siyasi partilerimiz yer almaktadır. YSK teknik altyapısı uygun olan ve seçime katılan tüm siyasi partilerle veri akışını gerçekleştirmiş olup kesin sonuçların açıklanmasından sonra sonuçlar tüm kamuoyu ile paylaşılacaktır”  sözlerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, de Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sistemiyle örtüşmeyen sandık sayısını açıklayarak son duruma ilişkin bilgiler paylaştı.

Erkek, “Genel sonuçları değiştirmeyecek nitelikte de olsa her bir oyu takip ediyoruz arkadaşlar” dedi.

Erkek, açıklamasında “Cumhurbaşkanlığı için 2 bin 269 sandık tutanağında farklılık tespit ettik. Tabii dört adayın da lehine, aleyhine olabilir. Ayrıca bizim adayımız aleyhine olanları da ayrıca tespit ediyoruz. Bunların itirazları, pazartesi 17.00 itibarıyla yapıldı. Milletvekilliği için de toplam 4 bin 825 sandıkta uyuşmazlık tespit ettik, CHP ve İyi parti aleyhine. Ve bunların da itirazları dün 15.00 itibarıyla bitti” dedi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP