Çetin’den “9 Mayıs kutlaması…

Çetin’den “9 Mayıs kutlaması…

ABONE OL
18 Mayıs 2023 16:46
Çetin’den “9 Mayıs kutlaması…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet– Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 104’üncü yıldönümü medeniyle yaptığı kutlama açıklamasında, “Bu anlamlı günde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Çetin, 19 Mayıs kutlama iletisini şöyle sürdürdü:

“Osmanlı Devleti 1. Dünya Savaşında yenik çıkmış, Anadolu emperyalist devletlerce işgal edilmiş, yıllarca süren savaşlardan yorgun düşen halk çaresizlik içinde beklemekteydi. Bu umutsuz ortamda Anadolu emperyalist ülkelerce paylaşılıyor, vatanın her karış toprağı düşman askerleri tarafından işgal ediliyor, ancak İstanbul’daki saltanat sahipleri tahtını korumak için düşmanla işbirliği yapıyordu. İşte bu umutsuz durumda Anadolu’nun üzerine Samsun’dan bir güneş doğdu.

Tüm olanaksızlıklara karşın Büyük Önder Türk Milletine güveniyordu. Bundan tam 104 yıl önce Samsun’a çıkan Mustafa Kemal, böylece 9 Eylül 1922’de son bulacak Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yaktı. O meşale önce tüm Anadolu’yu aydınlattı, sonra da dünyadaki mazlum milletlere rehber oldu. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bağımsız ve demokratik bir devlet ve özgür dünyanın onurlu bir üyesiyse bunu Mustafa Kemal’e borçluyuz. 19 Mayıs 1919’da Büyük Önder tarafından yakılan bu meşale bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır.

19 Mayıs’ta başlayan mücadele büyük fedakarlıklarla kazanılmıştır. Türk Milleti’ne esaret altına almak isteyen emperyalistler Büyük Önder’in askeri dehası, milletin bağımsızlık sevdası karşısında yurdumuzdan çekilmek zorunda kalmışlar yani geldikleri gibi gitmişlerdir. Mustafa Kemal de ülkemizin geleceği olarak gördüğü gençlere bu önemli günü hediye etmiştir. Bu duygularla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP