İmamoğlu Giresun, Ordu, Samsun’da konuştu

İmamoğlu Giresun, Ordu, Samsun’da konuştu

ABONE OL
15 Nisan 2023 19:35
İmamoğlu Giresun, Ordu, Samsun’da konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Giresun Atatürk ve Ordu Cumhuriyet meydanlarında coşkulu kalabalıklara konuştu.

Hemşerilerine “Ben geldim, ben; evladınız geldi İstanbul’dan” sözleriyle seslenen İmamoğlu, “Geçen hafta bir konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanı ne demiş? Gençlere seslenmiş, demiş ki, ‘Artık işe girişlerde mülakat yok.’ Bak, bak, bak, bak. Siz acaba, 21 yılda kaç milyon kişilik hukuksuzluk yaptınız? Kaç milyon kişilik insanların hakkını yediniz? 21 yıl sonra mı aklınıza geldi, ‘Artık mülakat yok’ demek” sözlerini kullandı.

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“11 şehirde yoğun bir deprem yaşadık, on binlerce insanımızı kaybettik. 21 yıldır bu ülkeyi yöneteceksiniz. Şehirleri güçlendirmeyeceksiniz. Şehirleri bir dönüşüm, güçlendirme, yaşamı kuvvetlendirme olarak düşünmeyeceksiniz. Şehirleri sadece rant kapısı olarak göreceksiniz. Ondan sonra seçimde oy devşirmek için, seçime birkaç hafta kala, sözüm ona temeller atacaksınız. 2 ayda sanki bir anda şehir kuracaksınız. 20 yıllık, 25 yıllık hatalarınızın üstünü kapatmaya çalışacaksınız. Ama biz, ‘Deprem olduktan sonra 48 saat neredeydiniz’ diye soracağız. Deprem olduktan sonra, insanların birbirine ulaşmasının en ihtiyaç olduğu anda, erişimi kapatıp, insanların birbirine ulaşımını kim engelledi? Hukuken hesabını soracağız. O şehirleri, bugünün aklı ayağa kaldıramaz. Ama o şehirleri biz ayağa kaldıracağız, biz. O şehirleri biz yenileyeceğiz. Şehirlerin eksiklerini biz gidereceğiz”

SAMSUN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Giresun ve Ordu’nun ardından, Samsun’da da aynı coşkuyla karşılandı.

Millet İttifakı olarak, özellikle gençlerin kendini değerli hissettiği bir süreci başlatacaklarını belirten İmamoğlu, “Sizleri yok sayan, önemsemeyen, surata asık, hatta bazen hakaret eden, bazen hırpalayan, bazen söver gibi konuşan, hangi yönetici varsa; ne yapacaksınız biliyor musunuz? Onlara haddini bildireceksiniz, haddini. Sözümüzü sakınmadan, doğru bildiğinizi söylemeye, yapmaya devam edeceksiniz. Bu ülkeyi, şu ya da bu siyasetçiye değil, başta gençler olmak üzere, vatandaşın özgüveninin kurtaracağını bilin. İşte Samsun’un ruhunda tam da bu var. 38 yaşındaki bir gencin liderliği var” dedi.

Yurttaşlardan Millet İttifakı’na güvenmelerini isteyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“O birliğin gücü, bize İstanbul’u kazandırdı. Bize Ankara’yı kazandırdı ve diğer şehirlerimizi kazandırdı. Şimdi daha güçlüyüz. Altı siyasi partimiz var. Her bir partimizin kadrolarıyla ve milletimizin evlatlarıyla, ülkemizin geleceğine Millet İttifakı imza atacak. Belki bu Ramazan Bayramı, bildiğiniz gibi olmayacak. Ekonomik sıkıntılar var, problemler var. Ama biliyorsunuz; 14 Mayıs’ta, hemen, iktidar olur olmaz, Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere 15 bin lira prim verecek. Yani bayramlar devam edecek. Esas bayram, 15 Mayıs’ta. Demokrasi bayramı geliyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP